Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahlášení odcizení vozidla-jak na to?

Od: frantaa odpovědí: 12 změna:

Zdravím, prodal sem cca před 2měsíci auto v polopřevodu psané na mě, majitel ho měl tak měsíc a prodal dál romštím občanům a ty ho prý prodali dál, nemám od něj žádné doklady ani kupní smlouvu. myslím si že nebudou platit povinné ručení a auto na sebe nepřepíšou, takže za veškeré problémy bych mohl já, a platit za ně sankce za pojištění se mi opravdu nechce, je tedy možnost to nahlásti jako odcizení vozidla...

proto se ptám jak nahlásit vozidlo že bylo kradené a co všechno jim říct?

děkuji za odpověd

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nemůžete prodej nahlásit jako krádež!

vystavujete se postihu

frantaa
hodnocení

a co mohu dělat abych se auta zbavil když je psané vpolopřevodu na mě a já ho již nemám a nemám kontakt na nového majitele? auto je tedy moje a nevím kde je...

jarda3*

Pokud mate smlouvu o prodeji, tak nic - vse je v poradku.

hanher*

Jardo, to není pravda, smlouvu si může napsat každý.

Nejdůležitější je údaj zapsaný ve velkém TP.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

auta jsi se už zbavil, tak nechápu, proč vymýšlíš takové kraviny...k nahlášení falešné krádeže si přprav 50 tisíc na pokutu a další prachy na právníka, kdyby na tebe kupující podal trestní oznámení...sankce za pojištění platit nemusíš, klidně auto, která nemáš rovnou pojisti a plať pojistku do smrti...když chceš platit bezdůvodně nějaké pokuty, proč bys nemohl auto rovnou bezdůvodně pojistit?

frantaa
hodnocení

známej právník mi řekl, že když je auto psané na mě tak musím platit já a kupní smlouva mi je k ničemu...

takže pokud budu mít kupní smlouvu a nový majitel udělá s autem nějaké problémy, nebo nebude platit povinné ručení tak mě se to už netýká?

a5 ten známý právník vráti diplom, páč takovou hloupost jsem již dlouhe nečetl.

je auto Vaše, není, páč jste ho prodal

doplněno 22.07.10 17:48:

s Františkem jsme to vyřešili a je určitě spokojen.

Je to tak Fando?

frantaa
hodnocení

ale v techničáku jsem stále zapsaný v polopřevodu, tak prý nesu za všechno zodpovědnost

cyril*

Mezi motoristickou veřejností opravdu koluje celá řada polopravd a mýtů. Obecně je však pravda, že za blbost se platí!

jarda3*

Jedna historka z praxe - dal jsem S1203 kamaradovi, ze to prepisem, az bude cas... Roky sly, auto se nejak pokazilo a rok stalo pry na nejakem sidlisti, pak ho obcane s negativnim postojem k praci odtahli do srotu. Za nejaky rok u mne zazvonila kriminalka, ze vysetrujou tu skupinu, co auta takhle rozkradala, tak jsem jim rekl, komu jsem auto dal a byl klid. Po asi 2 letech mi to nedalo, papiry jsem mel uz zas u sebe, tak jsem to chtel zrusit - sel jsem na kriminalku a nejak jsme se dohodli, kazdopadne pry jsem to nemusel resit a spravne by mi pry ani nemel cokoli k tomu dat ani nahlidnout do protokolu - ze nejsem majitel. Takze asi tak.

Nakonec vysetrovatel napsal 2 radky obecne, ze vozidlo bylo odcizeno, sesrotovano, 1 RZ vracena na urad a s tim to na registru zrusili.

Takze dle meho nazoru to v praxi funguje dobre, jen existuje dost uredniku, kteri z neznalosti, zavisti, prehnane aktivity a dalsich pohnutek delaji lidem peklo bez opory v zakone.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

vzhledem k tomu, že zástuce české kanceláře pojistitelů už dvakrát vystoupi l v televizi s tím, že od dlužníků bude ČKP vymáhat dlužné pojistné + nemalé penále s využítím specializovaných soukromých firem, a že nelze vyloučit, že část dlužníků se s právníky ČKP uvidí u soudu, na tvém místě, franto, bych už vůbec nespal...

a pro jardu, zaměstnanec pojišťovny je zaměstnancem soukromého subjektu, nejedná se proto o úřad podle zákona ani o úředníky...ale tobě to opět rád vysvětlím...

jarda3*

Ja se prece o pojistovne ani nezminil, to je uz vubec skoda slov... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]