Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka smlouva při nákupu v Německu?

Od: karlik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Vyhlédl jsem si vůz v Německu. Vše je mi tak nějak jasné jak to funguje. Akorát jediné co nevím je jakou smlouvu při prodej? Němec mi dá německou? A to nechám přeložit? Nebo mám vytisknout i českou kterou mi podepíše? A pokud dostanu od Němce má mít nějaké jejich razítko něco jako je u nás úřední ověření? Řeší se i plná moc tak jako u nás? Česká podepsaná Němcem musí mít taky úřední ověření? A poslední dotaz mě napadá ohledně SPZ zda odjíždím s německou SPZ nebo je sejme a já budu mít jen převozní? Děkuji za případné odpovědi snažil jsem se dohledat na internetu ale zrovna ohledně tohodle jsem se moc nedočetl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Němci nejsou Češi, nenechají vás odjet bez odhlášení...

Taktak,a razítek múžete mít třeba dvacet,nemají žádnou váhu,stejně jako u nás.

hodnocení

1x

Jednání s Němcem - životní zkušenost.

Auto Vám prodají odhlášené a bez značek a často i bez smlouvy. Když je to obchodník, dá vám smlouvu v němčině a razítko.

4 rizika ...

Časový stres, musím do banky, žena - ditě je nemocné, honem honem - auto je vrak a je třeba ho rychle prodat

Kupní cena / kupní smlouva - cena co nejnižší kvůli daním a smlouva, která případné potíže 100% pokryje ve váš neprospěch.

DPH ... to je velká kapitola sama pro sebe. Proto se lidé obrací na firmy, které mají prodeje ojetin z EU vychytané.

Úvěr - či auto jako zástava. U dražších aut se někdy objěví potíže, že na auto si někdo půjčil peníze a je tam ručitelský závazek. Pokud prodávající neuhradí závazky, auto vám časem seberou.

paveldvorak
hodnocení

0x

Pro lidi jako vy existují firmy jako Kubrt auto a další...plná moc slouží k zastoupování Jana Nováka jinou osobou, které dá plnu moc, podmínky výdeje exportních značek včetně cen najdete na webu každého německého registračního místa, kupní smlouva může být i ústní, fyzická osoba zpravidla nepoužívá žádné razítko, pkuid chcete podpisy oěvžit, zeptejte s enmejdříéve němce, kdo to zasplatí a zda má na to vůbec čas...Můj němec mi ukázal občanku a já jemu mojí...čistá kupní smlouva se dá vytisknout na webu mobile.de ...atd...

k2
hodnocení

0x

Myslite si, ze v Nemecku najdete svepravneho prodejce, ktery Vam podepise neco (o cem budete tvrdit, ze je to smlouva) v CJ?

Uredni overeni na co? Vy v CR uredne overujete kupni smlouvy? Plnou moc k cemu? Kdo by koho k cemu zplnomocnoval?

asd1

Neví tak se ptá, tak do něj nemusíš tak j..at...

S českou smlouvou ho pošle do háje, takže německou, ověřování podpisů neni potřeba, vzor smlouvy na mobile.de nebo stránkách úřadů. Značky záleží na domluvě, nechat odjet s německýma a pak mu je dovézt/poslat aby mohl odhlásit jde taky, ale pokud nejsi dobrý známý tak to neprojde. Takže převozky, pozor žlutý ručně vypisovaný v ČR neplatí (= 10k a papíry do čistírny), ty co vydá úřad strojově vyplněný platí (byl tu návod od někoho - objednat přes ešop úřadu a pak vyzvednout). Červený platí ale jsou dražší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]