Nejste přihlášen/a.
8x
Jděte na registr oba a přepište najednou. Lepší cesta není.
Jinak prodejce nemá jediný důvod proč nepřepsat. Naopak kupující jich najde povícero. Takže při prodeji auta bych nikdy nedal kupci do ruky "papíry" a plnou moc. Každý týden se tu dotazuje někdo z postižených, kdo uvěřil kupci a dal mu plnou moc.
1x
Zaplatis, das plnou moc, auto si odvezes, papiry si necha a vse vyridi.
Prodejci ani nic jineho nez prepsat nezbyva, pac bez papiru o ekolikvidaci s temi papiry dnes nic jineho stejnak neudela a akorat by mu to zustalo vyset na krku a na CKP.
Naopak, prepise rad, pac bude stastny, ze se toho zbavil.
Byly zde i dotazy, že to prodejce přepíše, dostal peníze a kupec nemá doklady, nemůže přepsat vozidlo, nemůže jezdit.
Takže obě strany NĚKDY podvedou toho druhého.
Proto oba na úřad současně a je to jistota.
Aha. A jak to uděláte, pokud na úřadě bude termín za čtrnáct dní? Auto zaplatíte, to zůstane u prodejce? Odjedete bez papírů? Anebo jak konkrétně si to představujete? Má auto platnou evidenčku? Tuším, že ojeté auto asi nikdy nekoupíte, každá běžná praxe bude pro vás příliš riskantní...
A ano mam strach, prosel jsem si prodejem auta, ktere nikdo neprepsal.Stalo me to hodne usili abych dohnal soucasneho majitele a auto prepsal.Prave ze bych nejradeji auto prepsal spolecne z majitelem na registru.Jsem moc opatrny
Při nákupu to až tak velký risk není extra super velkýje při prodeji! Prodejce má , alespoň já nevidím proč by neměl mít, zájem auto přepsat=jde v první řadě o jeho peníze. Z platby CKP za nepřepsané se sice doložením KS vyviní KS ,ale při pokutách za přestupky sice taky ale nakonec , pokud se viník (kupující) k přestupku nepřizná =jde pokuta na osobu psanou v ORV II to je na prodejce! Jen tak mimo soutěž, Ale jinak schvaluji, že s se obáváte dát Vaši PM prodejci-nejděte blízký úřad, termín a jděte společně!
JInak zápis změny lze dnes udělat kdekoliv, tedy na kterém koliv úřadu na evidenci MV! osobně když jsemkupuval auto v Brně tak mi prodejce sdělilže bych tam musel přijet hooodně brzy ráno a stejně nebyla jistota zda to přepíšeme. Ověřoval jsem si terminem na určitý čas-první byl volný až někdy za měsíc!Nakonec jsme byli se zápisem v Třebíči, na polovině cesty,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.