Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Možné odření auta při parkování

Od: michael2586 odpovědí: 8 změna:

Zdravím Vás,

rád bych se zeptal na jednu situaci, která mě tíží.

Před pár dny při parkování na sídlišti v jedné ulici, tak si myslím, že jsem možná odřel jedno vozidlo. Necítil jsem náraz a ani ho neslyšel. Podíval jsem se na auto a to v místě kde mohlo dojít ke kontaktu. Zmíněné auto mělo v místě možného kontaktu špínu a trochu světle modrého laku (moje barva auta je tmavě modrá metalíza). U svého auta jsem nespozoroval odřeniny na laku, jiné poškozené karoserie, stopy po nárazu atd. (kromě těch, které jsem tam našel již před 3 měsíci)

Vozidlo jsem tedy přeparkoval o kousek dál, aby tam nepřekáželo. Ale jelikož jsem si nebyl jistý na 100% (jsem začátečník a v autech se upřímně tolik nevyznám), tak jsem chtěl nechat vzkaz pokud by tam nějaký i malý škrábanec byl. Rychle jsem tedy doběhl domů a zhruba do 10 minut se vrátil s lístečkem s žádostí o kontaktování a omluvou.

Auto u kterého se to stalo tam, ale již bohužel nebylo, hledal jsem ho v blízkém okolí, jestli ho majitel třeba jen nepřeparkoval s vidinou toho, že bychom to rovnou vyřešili, ale nepoštěstilo se.

Nyní mám výčitky, že jsem se nezachoval správně a přemýšlím, že jsem měl asi zavolat rovnou PCR i když jsem si nebyl jistý...

Měl jsem i v takovéto situaci zavolat PCR? Bojím se, aby mi nehrozil nějaký přestupek za toto, jelikož jsem opravdu nechtěl nikomu způsobit úmyslně škodu a vyhnout se odpovědnosti. Jak by bylo na tento možný incident pohlíženo?

Děkuji Vám za příspěvky a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

3x
Všechna čest. Bohužel majitel druhého vozu zřejmě spěchal a nevšiml si toho (skočil do auta a jel). Pokud tam nebyly kamery, asi už těžko dohledáte komu jste vozidlo odřel. Leda by tam parkoval nějaký další den zase, pak můžete mít lísteček se vzkazem a kontaktem třeba v peněžence a rovnou mu to šoupnete za stěrač. Pokud jste na svém voze žádný čerstvý šrám nezpozoroval, je taky možné, že jste to neudělal vy. Každopádně oceňuji vaši čestnost, jelikož dnes je to samý arogantní sobecký póvl a lidí, jako jste vy, je málo.
.
Jinak příště, když nevím na 100% jestli mi to vyjde, prostě si ještě popojedu tak, abych měl lepší úhel a bezpečně jsem projel. Když to není možné a nevím, prostě vylezu a jdu se podívat, kolik je tam místa. Pořád lepší, než pak řešení oprav a vyřizování všeho s pojišťovnou.
.
Hezký den :)
michael2586
hodnocení

Děkuji mnohokrát za Váš příspěvek. Je to ulice na sídlišti, kde si nejsem vědomí toho, že by tu byly kamery. Lísteček jsem si schoval a další dny jsem tam byl také a díval jsem se, jestli tam vozidlo nebude, abych dal lísteček, alespoň zpětně.

Na svém vozidle nepozoruji čerstvý šrám.

Máte pravdu, vždy je to lepší to udělat s větší opatrností, než potom řdšit opravy a vyřizování s pojišťovnou.

Děkuji ještě jednou, samozřejmě strach z postihu mám, ale zároveň mám výčitky, protože už párkrát mi někdo také odřel auto a vím, že to není příjemné, ozvláště když člověk i po jednom dni neví kde se to stalo, kdy atd.

hodnocení

1x

Jeden ze slušných řidičů.

Měl jsem i v takovéto situaci zavolat PCR?****pokud si nejste jistý, nepoznáte, zdali jste udělal škodu na jiném vozidle, musíte si zavolat někoho, kdo to za Vás rozhodne.

michael2586
hodnocení

Rozumím a děkuji za Váš příspěvek, když jsem nad tím uvažoval, že mi přišlo hloupé volat PCR k něčemu co mi přišlo banální, stejně tak když mě odřeli vozidlo, tak jsem nevolal nikoho, prostě jsem to tak vzal a řešit to budu později s více věcmi najednou. Ale máte pravdu, že kdybych je zavolal, tak by to rozhodli oni na místě a v nejhorším mi řekli, že bylo zbytečné je volat.

kmet
hodnocení

1x

To sis nevyfotil poškození a RZ? Divný.

michael2586
hodnocení

Zpětně si říkám, že jsem blb, že jsem to neudělal, naivně jsem spoléhal, že se tam stihnu vrátit (když to bylo nazpět tak 2-3 minuty), což chápu, že bylo asi hloupé...

hodnocení

0x
Takže ne výčitky, ale strach z postihu/přestupku a následného řešení. Příště můžeš zanechat té kašičky kolem.
michael2586
hodnocení

Je to obojí, samozřejmě, že strach z přestupku mám, protože by mi to bylo líto, ale mám výčitky pokud jsem to opravdu způsobil, jelikož mě také poškrábali nové auto a to vícekrát a vím jak jsem se cítil já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]