Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
rád bych se zeptal na jednu situaci, která mě tíží.
Před pár dny při parkování na sídlišti v jedné ulici, tak si myslím, že jsem možná odřel jedno vozidlo. Necítil jsem náraz a ani ho neslyšel. Podíval jsem se na auto a to v místě kde mohlo dojít ke kontaktu. Zmíněné auto mělo v místě možného kontaktu špínu a trochu světle modrého laku (moje barva auta je tmavě modrá metalíza). U svého auta jsem nespozoroval odřeniny na laku, jiné poškozené karoserie, stopy po nárazu atd. (kromě těch, které jsem tam našel již před 3 měsíci)
Vozidlo jsem tedy přeparkoval o kousek dál, aby tam nepřekáželo. Ale jelikož jsem si nebyl jistý na 100% (jsem začátečník a v autech se upřímně tolik nevyznám), tak jsem chtěl nechat vzkaz pokud by tam nějaký i malý škrábanec byl. Rychle jsem tedy doběhl domů a zhruba do 10 minut se vrátil s lístečkem s žádostí o kontaktování a omluvou.
Auto u kterého se to stalo tam, ale již bohužel nebylo, hledal jsem ho v blízkém okolí, jestli ho majitel třeba jen nepřeparkoval s vidinou toho, že bychom to rovnou vyřešili, ale nepoštěstilo se.
Nyní mám výčitky, že jsem se nezachoval správně a přemýšlím, že jsem měl asi zavolat rovnou PCR i když jsem si nebyl jistý...
Měl jsem i v takovéto situaci zavolat PCR? Bojím se, aby mi nehrozil nějaký přestupek za toto, jelikož jsem opravdu nechtěl nikomu způsobit úmyslně škodu a vyhnout se odpovědnosti. Jak by bylo na tento možný incident pohlíženo?
Děkuji Vám za příspěvky a rady.
Děkuji mnohokrát za Váš příspěvek. Je to ulice na sídlišti, kde si nejsem vědomí toho, že by tu byly kamery. Lísteček jsem si schoval a další dny jsem tam byl také a díval jsem se, jestli tam vozidlo nebude, abych dal lísteček, alespoň zpětně.
Na svém vozidle nepozoruji čerstvý šrám.
Máte pravdu, vždy je to lepší to udělat s větší opatrností, než potom řdšit opravy a vyřizování s pojišťovnou.
Děkuji ještě jednou, samozřejmě strach z postihu mám, ale zároveň mám výčitky, protože už párkrát mi někdo také odřel auto a vím, že to není příjemné, ozvláště když člověk i po jednom dni neví kde se to stalo, kdy atd.
Jeden ze slušných řidičů.
Měl jsem i v takovéto situaci zavolat PCR?****pokud si nejste jistý, nepoznáte, zdali jste udělal škodu na jiném vozidle, musíte si zavolat někoho, kdo to za Vás rozhodne.
Rozumím a děkuji za Váš příspěvek, když jsem nad tím uvažoval, že mi přišlo hloupé volat PCR k něčemu co mi přišlo banální, stejně tak když mě odřeli vozidlo, tak jsem nevolal nikoho, prostě jsem to tak vzal a řešit to budu později s více věcmi najednou. Ale máte pravdu, že kdybych je zavolal, tak by to rozhodli oni na místě a v nejhorším mi řekli, že bylo zbytečné je volat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.