Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné si zaplatit kurzy v autoškole JEN na cvičišti i bez přihlášení se ke st

Od: cokoliv odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Nemám řidičák, plánuju si ho udělat až někdy v dubnu příštího roku asi (začnu tedy na začátku dubna 2024).

Neumím řídit auto zatím. Chci se zeptat, jestli i tak je možné si už ted zaplatit CISTE jen jízdy na autocvičišti, abych se prostě "naučil" řídit auto jakž takž, abych se prostě projel na autocvičišti, zbavil se "respektu", který z toho mám a věděl co mě čeká v tom dubnu... Aniž bych se přihlašoval (zatím) k regulérní autoškole (teorie, jízdy na autocvičisti, jízdy v reálu a pak zkoušky)... Prostě si jen zaplatit jízdy na autocvičišti... Jde to u nějaké autoškoly vůbec..? (předpokládám že spíše ne...)

(V podstatě je to obdoba toho že si zajedu s kámošem někde na polní cestu a on mě nechá řídit a učit se na polní cestě; jen místo kámoše a polní cesty je instruktor a čistě jen autocvičiště)... Existuje taková možnost...?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Spíše ne. Podle mě to zákon autoškolám neumožňuje. Placené jízdy "navíc"mimo rozsah běžného kurzu jsou jen pro lidi před závěrečnou zkouškou a pak pro lidi už s řidičákem ("kondiční jízdy", když například dlouho neřídili).

Před jízdami je potřeba absolvovat výklad činnosti auta (jak pracovat se spojkou, proč a jak řadit, ...). V autoškole je navíc před jízdami povinná teorie (dopravní předpisy při jízdě po silnici).

Nevím, čeho se bojíš. Takových blbců, kteří nedokáží rozeznat volant od stěračů mají v každém kurzu většinu. První 3 jízdy si se zpocenýma rukama na rozjezdech odskáčeš a odchcípáš jako většina uchazečů před tebou od dob našich dědů až dodnes.

ano
hodnocení

0x
Ano, proc by neexistovala? Uz ti bylo 15 a obcanku mas a neumis se v te autoskole zeptat?
S polni cestou pozor, pokud to je verejna cesta, tak tam porusujes zakon jizdou bez RP, beznpojisteni, plati tam co na standardni silnici.
Leda by to byla neverejna soukroma cesta, pak to lze srovnat se soukromymi cvicisti, tam si muzes delat co majitel (cesty a auta) dovoli.

lmgify
hodnocení

0x

> Nemám řidičák, plánuju si ho udělat až někdy v dubnu příštího roku

Do kurzu se můžeš přihlásit až 18 měsíců před minimálním věkem pro danou skupinu (auto 18 let). Třeba teď budou mít předvánoční slevy a můžeš si první jízdy odskákat už za pár týdnů :)

paveldvorak

teď to bude 17 let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]