Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace jako moped ve skutečnosti skútr

Od: honza111111 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, budu kupovat skútr, který je v TP zaregistrován jako moped a tudíš nemusí na STK. Jde mi o to, když se bude stěhovat z Prahy do Ústeckého kraje a bude se měnit RZ jestli mi bude přidělena právě jako na moped nebo již ta větší na skútr a v tom případě kolik za to budu muset zaplatit.

Děkuji za odpověď Honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

1x

Pokud je v registru a tím pádem i v TP vedeno vozidlo jako "MOPED", nemůže to být ve skutečnosti skůtr.

erikch*
hodnocení

0x

nejsem v téhle administrativě tak zběhlej,ale myslím,že když má "něco" TP-tudíž je to v registru sil.vozidel,mělo by to absolovovat i pravidelné tech.kontroly(jen domněnka)...Asi nejlepší bude vběhnout na dopr.úřad i s tím TP a hodit dotaz přímo tam...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

napište co máte uvedeno ve velkém TP...kategorie, druh vozidla,obchodní označení atd...a číslo ZTP, je vlevo nahoře

honza11111
hodnocení

Bohužel skútra ještě nevlastním, takže nevím co tam je přesně napsáno, ale jedná se o skútr CPI s malou RZ pro mopedy

nu*

malá značka 8x11 cm je určena pro mopedy se šlapadly, ty na TP nemusí, na této značce není ani místo po vylepení kontrolní známky, čínský skútr CPI by měl patřit do jiné kategorie, ale bez údajů v TP lze jen hádat, zda je vše v pořádku, zda máte mylné informace Vy nebo zda se stala někde chyba při ztotožnení skútru a vystavení registračních dokladů, respektive při výdeji značky...

honza11111
hodnocení

To já právě vím. Určitě se stala chyba při první registraci. Otázka zní jestli mi při stěhování z jednoho kraje do druhého přidělí opět značku malou nebo budou chtít již tu větší a já za to budu muset zaplatit. A v tom případě budu muset asi nejdřív i na STK. Zajímá mě kolik jsou ty poplatky.

cyril*

Je-li vozidlo v registru, tak při přeregistraci na nového provozovatele budete muset navštívit STK tak jako tak z důvodu evidenční kontroly. Zde by měl technik najít veškeré nesrovnalosti mezi skutečným stavem a zápisem v dokladech a tyto nesrovnalosti uvést v protokolu o ev. kontrole. Příslušný dopr. úřad se poté bude zabývat řešením těchto nesrovnalostí a rozhodne zda vůbec a za jakých podmínek bude vozidlo možno dále provozovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]