Nejste přihlášen/a.
Čau,
vybila se mi úplně autobaterie (12V, 72 Ah).
Napojil jsem to doma do nabíječky a ta píše napětí 6.9 V.
V příručce píšou, že to začne nabíjet pokud je napětí vyšší než 7.5V, pokud je napětí v rozmezí 7.3V-7.5V tak je baterie vadná. Jenže já tam mám jen 6.9V.
Je možný, že ta nabíječka nefunguje, nebo je ta baterka opravdu úplně v háji? Mám ji rok, tak jsem překvapenej.
Dík za pomoc
máte moc chytrou nabíječku, která myslí za vás - myslí si, že tam zapojujete 6V baterii - takže dál nepustí...
Musíte si pomoct jinak. Jestli nemáte hloupou baterii, vezmete k někomu akumulátor, startovací kabely - nabíjíte pár minut na aspoň 8V ...
Chytrá nabíječka silné vybití vyhodnotí jako vadnou baterku a nezačne nabíjet.
Musíš jí "nakopnout" blbou nabíječkou nebo pomocí jiné baterky aby napětí stouplo, pak můžeš pokračovat chytrou nabíječkou.
Je třeba začít nabíjet co nejdřív, u moderních kalciovek stačí když je úplně vybitá den a je nevratně poškozená (sulfatace elektrod)
To je bezpečnostní výdobytok pro laiky co se poprvé setkají s plus a mínus, tak aby si něco nezničili.
Exide inteligentní nabíječky nabíjí i mrtvé baterie.
Není potřeba trafová stará škola.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.