Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení autobaterie nefunguje?

Od: skr odpovědí: 7 změna:

Čau,

vybila se mi úplně autobaterie (12V, 72 Ah).

Napojil jsem to doma do nabíječky a ta píše napětí 6.9 V.

V příručce píšou, že to začne nabíjet pokud je napětí vyšší než 7.5V, pokud je napětí v rozmezí 7.3V-7.5V tak je baterie vadná. Jenže já tam mám jen 6.9V.

Je možný, že ta nabíječka nefunguje, nebo je ta baterka opravdu úplně v háji? Mám ji rok, tak jsem překvapenej.

Dík za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

máte moc chytrou nabíječku, která myslí za vás - myslí si, že tam zapojujete 6V baterii - takže dál nepustí...

Musíte si pomoct jinak. Jestli nemáte hloupou baterii, vezmete k někomu akumulátor, startovací kabely - nabíjíte pár minut na aspoň 8V ...

asd1

Chytrá nabíječka silné vybití vyhodnotí jako vadnou baterku a nezačne nabíjet.

Musíš jí "nakopnout" blbou nabíječkou nebo pomocí jiné baterky aby napětí stouplo, pak můžeš pokračovat chytrou nabíječkou.

Je třeba začít nabíjet co nejdřív, u moderních kalciovek stačí když je úplně vybitá den a je nevratně poškozená (sulfatace elektrod)

bery*
Stačí napětí trochu zvýšit připojením například i skoro jakýhokoli stejnosmernyho zdroje nebo adaptéru (trafo, ne spinanej zdroj, ten při přetížení většinou vypne), klidně i paralelně s nabijeckou, jen aby se chytla. Ja si kvuli tomuhle na lidlovce dodělal překlenovací tlačítko pro ruční spojení vnitřního cca 19V zdroje natvrdo k baterce. Vybitá baterka je měkká a i malým proudem se tak napětí trochu zvýší.
hob
Stačí paralelní připojení na pár sekund, není potřeba čekat pár minut…

hodnocení

3x

Holt vydobytok techniky, zožente si obyčajnú trafonabíjačku a nabite baterku.

To je bezpečnostní výdobytok pro laiky co se poprvé setkají s plus a mínus, tak aby si něco nezničili.

Exide inteligentní nabíječky nabíjí i mrtvé baterie.

Není potřeba trafová stará škola.

bery*
Jinak jak jsem v předchozím příspěvku zmiňoval moji úpravu lidlovky o "oživovací" tlačítko, tak mimochodem jsem ji ještě (jako kazdej druhej :)) podložil výstupní napětí "o diodu" a jako perličku ještě odstranil výstupní tlumivku, takže pwm regulace výstupního proudu pumpuje spinacim mosfetem (zatím drží) přímo do baterky 19V pulzy z vyhlazovaciho kondiku zdroje bez vyhlazení, podle mě pro zasulfatovany baterky lepší řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabíjet autobaterii
Otázky na téma nabíjení autobaterie

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]