Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky olej do Huyndai i20 1,2 57kw?

Od: jencek odpovědí: 8 změna:

Zdravim, mam otazku na mechse nebo sikovne internetove hledace, ja jsem takove stesti nemel a nedokazal najit konkretni info.

potreboval bych zjistit jaky presne olej (specifikace) patri do Hyundai i20 1,2 57kw rok 2010.

Druha vec je chytra kniha jak na to. Na i20 jsem nenasel, vite nekdo o necem podobnem?

Diky moc za info. Hezky den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

30s hledání:

Olej HYUNDAI i20 /...

Jak na to od Etzolda nepotřebuješ (navíc celkem často tam bývají chyby, moc se s tim nemazal), sežeň si dílenský manuál.

jencek
13.11.23 16:19
Diky

hodnocení

0x

Ten, který tam patří podle výrobce a Návodu k obsluze!.

asd1

Prima rada, ta mu pomůže *smich*

Navíc jak kdy, výrobce nepotřebuje životnost 500kkm ale přežití záruky a prodat další auto. Proto oleje řídký "ekovodičky", dlouhý intervaly výměn, doživotní náplně převodovek atd. Ne všechno v návodu je ideální a je třeba trochu se vyznat a ne jen slepě věřit návodu. Něco je dobrý trošku zkorigovat..

@asd1: Nic ve zlém, tvá rada je taky príma. Z ní se o specifikaci, natož přesné, oleje pro Hyundai i20 1.2 57kW také nic nedozví. Dozví se jen to, že má mít viskozitní třídu 5W-30, nebo taky 10W-40, taky až 20W-50. Ale o skutečné specifikaci oleje, alespoň že má být A5/B5, případně spolňovat nějaké další předpisy, se tam nic nedozví.

Přeji hezký den.

jencek
13.11.23 16:20
asd1

Nedozví se požadovanou specifikaci, ale dozví se který olej může použít, u těch olejů si může rozkliknout parametry a specifikace. Víc se mi to hledat nechce, i tak to je lepší rada než kecy z kterých se nedozví nic.

Z návodu se max. dozví jen viskózní specifikace-api, acea nebo on už vůbec ne! Zatím jsem ase v žádném návodubnedočetl těchto údahá jen viskózní!

osobně bych dal olej splňující tyto normy: ACEA C3 , ON- VW 504.00 / 507.00 nebo MB 229.51 viskózní (teplotní) pak 5w30

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]