Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypuštěná převodovka u Felicie zrezivi?

Od: zdenek2® odpovědí: 6 změna:

Když vypustím olej z převodovky u Felicie a převodovku v takovém stavu na roky uskladním, tak mi ty díly uvnitř zreziví? Z čeho jsou ty díly uvnitř?

Je to tak? Pokud ano, tak správné uskladnění převodovky je rozebrané na jednotlivé díly, naolejované a uložené v suchém prostředí?

Vypuštěná převodovka u Felicie zrezivi?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

I po vypusteni oleje zustane obsah prevodovky "naolejovany". Tedy pri skladovani na primerene suchem miste neni duvod, aby se prevodovce neco stalo (zrezivela).

kmet
hodnocení

0x

Díly převodovky jsou zpravidla z ušlechtilých ocelí takových, kde odolnost proti korozi není hlavním kritériem, tedy rezne to. Myslím, ale že pokud se skříň uskladní mimo vysokou vlhkost vzduchu a hlavně se zamezí opakovanému přechodu rosného bodu, nebude to s korozí nijak hrozné. Tedy uskladnit do vytápěných prostor.

hodnocení

0x
Když se poloosy vyndají u prachovky tripoidního kloubu, tak tam olej zůstane a koroze se téměř nekoná..Zažil jsem i zrezlou převodovku "nad náplní" ..Ale to způsobila velká vlhkost. Můžete ji klidně na uskladnění naplnit celou..třeba levným motorovým olejem.Anebo s ní jednou za čas zahýbat,jak se šejkrem
hodnocení

Ale potom mi olej poteče otvorem pro poloosy. Když tam nasadím poloosy (to bych je musel mít kromě té převodovky), tak je to zase velmi neskladné.

No a pokud jde o to suché prostředí, tak asi jenom vytápěná prostora, čili obytné místnosti. Potom je ale žádoucí, aby převodovka zabrala co nejméně místa, čili je nutné rozebrat.

Různé ty stodoly, kde lidi skladují staré autodíly určitě vytápěné nejsou a železo tam vlhkem (v zimě) rezne.

Běžné bývá, že se auto zaparkuje někde na dvoře a věci se hodí dovnitř. Anebo se hodí ke zdi pod okap.

Není neskladné mít poloosy mimo..Musí se hlavně omotat například potravinovou fólií tripoidní kloub- ty tři prsteny s jehlovým ložiskem..nesmí se do toho dostat prach. Olej nevyteče,když se nechá obal vnitřního kloubu v převodovce a rozpojí se to tak,jak jsem psal..Sám jsem to tak udělal a olej je stále v převodovce už několik let..Neskladné by to bylo právě s poloosami trčícími z převodovky..

hodnocení

0x

Hlavně všechny otvory do převodovky po demontáží pkd možno vzduchoěsně uzavřít pak by měla vydržet leta. Prostě dobře zanonzervovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]