Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám dvě otázky týkající se oleje v autě.
1) Pod víkem u motoru se mi tvoří emulze - viz přiložená fotka. Značí to nějaký problém, nebo je to normální? (Jezdím jen krátké trasy - cesta kolem 10km do práce)
2) Olej v autě byl naposledy měněn před rokem v servisu, od té doby ujeto cca 6000km - teď má ale takovou zvláštní červenohnědou barvu (fotka). Poslední dvě výměny byl do auta dán olej 5W-30. Je to normální zbarvení, nebo to vypadá na nějaký problém?
Děkuji
Jen dodám - Renault Thalia 2012
Na víčku je to normální z krátkých tras, ale šlehačka i na měrce = je tam už té vody (vlhka) hodně a na 80% už je závada dle mě.
Utíká chladící kapalina?
Dejte trasu cca40-50km nebo klidně víc pak koukněte na víčko. Dále byl o p. Gumídka dotaz na úbytek chladicí kapaliny-tak ještě jednou UBÝVÁ Vám? nebo se drží na stejné úrovni?!Ubývá-li + emulze pod víčkem -je to asi problém -těsnění nebo hlava, drží se na stekné úrovni a protáhnete to a bude to jen od oleje pak je to OK
Když jsem toto zjistil poprvé na BéXu tak jsem z toho byl hoooodně vyděšen-posléze na Xantii tak už jsem věděl že je to OK a jednou za čas holt delší cesta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.