Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dočasná ztráta výkonu motoru

Od: joguba odpovědí: 3 změna:

Již jednou se stalo,že výkon motoru se dočasně snížil a po pár km. se vrátil do normálu. Rozsvítila se kontrolka poruchy elektroniky a symbol motoru. Otáčky motoru šlo vytočit na cca 4000 a motor netáhl(pravděpodobně nouzový režim) . Šlo s tím jet jen po ubrání plynu. Po pár km.už to jelo normálně.(jedná se o Renault Thalie). Požádal jsem souseda aby vymazal chybu na přístr. desce,když se motor točí bez problému. Teď se to po asi měsíci opakovalo (stejný průběh). Uvědomil jsem si,že jsem doléval z kanistru,do skoro plné nádrže starší benzin(asi 8 měsíců -cca 3lt.). Je možné,že se tato porucha stala tím dolitím starého benzinu? Někde jsem četl,že ta biosložka ovlivňuje použití benzinu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jakou chybu soused mazal?

joguba
hodnocení

Smazal symbol motoru na přístrojové desce.

Kontrolka MIL = symbol motoru na přístrojové desce je rozsvícena chybami souvisejícími s elektronikou motoru (vstřiky, kyslíkový sensor, teplotní čidlo, atd...).

Kontrolka MIL nejde smazat diagnostikou. Jdou smazat jen sporadické závady čidel, které následně kontrolku rožnou.

Sporadické závady jsou nahodilé závady, kdy občas nějaké čidlo funguje a občas ne.

Pokud to bude takto stále blbnout, tak se kontrolka opět rozsvítí.

...

Nemůžeš čekat fundovanou radu, když tomu soused a ni ty nerozumíte. Popis je takový laický a nikam nesměruje v čem by byl problém.

Mějte se ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]