Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer "chytráci"
Poradil by prosím někdo jestli by šlo tohle topení dát do auta:
solareconomic.cz/...
A o co mi jde .. potřeboval bych to jen k tomu, aby to přes noc trochu topilo a připojil jsem to na nějaký solár panel - ostrovní řešení. Situace je taková, že mám dílnu na pozemku a na střechu bych dal solár panel a tímhle bych to chtěl temperovat, buď připojím na kabel a nebo solárem nabít baterii a tu na noc dát do auta, aby tohle napájela. Příp. nějaký časovač a třeba v 6 ráno to nechat zapnout aby to hodinku / dvě zatopilo.
Jsem mimoň, nebo je to možné? Nezávislé topení benzin/nafta znám a nechci. Moc děkuji za radu.
Takže z jiné strany; topení 300W bude temperovat objekt jakž tak při venkovních teplotách +8 až 10 st. C, při nižších to nepoznáte, že topení jelo (berte údaje s rezervou, neznáme m2 (m3) vytápěných prostor, materiál a tloušťku zdiva, atd.,atd.). A dále 300W z 12V baterie, třeba 64Ah, plně funkční, bude za dvě hodiny vybita (napětí 12V, příkon 300W, odběr 25A, 2hod., tedy 48Ah). Běžná současná autobaterie po pár cyklech nabití - vybití "klekne"... Jedině " trakční" baterie...Ale čím v zimě nabít? Z FVE těžko, jedině v létě při dostatečném "osvícení"...a nebo mít místo jednoho fotovoltaického panelu třeba deset, aby baterii aspoň některý den trochu nabily... To raději " topidlo" na pevná paliva...
Omluva, to auto mi nějak vypadlo z otázky... ale technické údaje platí (i když bude menší vyhřívaný prostor..)
lepší řešení bude přístřešek nad auto - za mne dostatečné - vše ostatní podobného charakteru bude jen riziko zahoření nebo vyhozené peníze
rozumím - pak bych doporučil tak maximálně za pár stovek vyhřívaný podprdelník a zapnout po nastartování-pokud Volvo nemá vyhřívaná sedadla...
Ta energie prostě musí odněkud jít a vytápění samotného auta něčím externím je nebezpečné, napojení na aku v autě zase nereálné... Asi proto jsou do aut ta nezávislá topení montována...
Dobrý den, nepíšete zda je k dospozici elektřina 230V?
Pokud ano tak se zkuste podívat na: Renkforce tepelný/...
Používáme to už roky ve dvou autech. Ovládáme to chytrou zásuvkou tapo P110, nebo dříve digitální spínací zásuvkou.
Zkušenost je taková že za půl hodiny provozu spolehlivě rozmrazí kabinu vozu za jakýchkoli venkovních podmínek.
Vlada
Tak podávám hlášení:
Pořídil jsem ten:
Renkforce tepelný ventilátor 230 V
Vyzkoušeno na prodlužce z garage a super (manuálně zapnuto).
Teď ještě řeším, jak spínat tu zásuvku, když mi tam nedosáhne z baráku wifi?
Nemáte někdo zkušenost s tímto bezdrátem, nebo něčím podobným? Mám to od domu tak 35-40m.
Časovač tam dávat nechci, vyjíždím ráno různě. Wifinu budu rozšiřovat na zahradu tak za 5 let, spolu s novou elektrikou, takže teť to nechci řešit.
conrad.cz/...
Já jsem elektrikář asi jako krasobruslař .. aby bylo jasný
To jako leze po 220 nejakej signal aby se to zapnulo? a nevadi tomu ze je tam nejakej jistic po ceste?
Většina aut má PTC topení už v základu. Hlavně nafty.
Po nastartovnání sepnou relé a pomáhají lépe a rychleji vytopit kabinu i když je motor studený a má studenou chladící kapalinu, které ještě vůbec výměník topení neohřívá.
PTC topení je pak nejčastěji nad či pod výměníkem chladící kapaliny radiátoru v topení.
Bude to funkční, pokud vyřešíš tu velkou spotřebu proudu z baterky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.