Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné zvuky

Od: vladislav odpovědí: 4 změna:

Chci se zeptat, při akcelaraci nebo při nerovnosti mi auto vypada divné zvuky (jen při akcelaraci) přijde mi jak když to jde z podvozku.. ( vrzaní nebo neco podobného) skoda octavia 2 4x4 1.9tdi 2008.. najezd 208 000km.. dává to slysitelně zvuky do kabiny..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vrzat můžou třeba silentbloky. Třeba uložení stabilizační tyče, která se protáčí v gumových objímkách.

doplněno 09.11.23 18:28:

Dělá to zvuk připomínající nějaké zvířátko? (jen pro odlehčení, jak popisují zákazníci závadu *smich* - delfín je dobrej u audi *smich* )

bery*

K těm gumám stabilizátoru - ač to leckdo při vrzání maže, asi se v nich nemá protáčet, že jo? Kdysi jsem to zkoušel při výměně mazat silikonovou vazelínou a přišlo mi, že odchází ještě dřív (možná kvůli korozi povrchu stabilizátoru, barva v tom místě už zmizela). Naposledy jsem šel opačnou cestou a koupil na menší průměr (aby se to nemohlo protočit) a dal nasucho a zatím se zdá, že jenom prostě puchří (asi nějaká lisovaná tma), ale ani nevrznou. Akorát mi po nějaký době při zkřížení auta přes obrubník za zvuku výstřelu pod nohama jedna ta klema prdla vejpůl, radost ji pak měnit, když to vyrvalo i matku zevnitř nápravnice, takže příště to taky bude práce pro gynekologa si ji tam přidržet.

Pokud je to Kapibara, tak jsou v háji silenty stabíku..Pokud to dělá zvuky Surikaty v řiji, tak zadní silent ramene...Pokud to dělá zvuky Alpaky při zácpě, tak přední silenty ramene..Pokud je to jen Ťukýk při odletu mláďat,tak to tipuju na horní uložení. ..Ještě, že máme ty zvířátka;)

@doutnak *smich*

@bery... no při velké diferenci zdvihu kol (pravé nahoře zatlačené a levé dole uvolněné odskočené) se stabík dost zkroutí v celé délce, takže v gumích se protočí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]