Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční tachometr a otáčkoměr

Od: 206 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, přestal mi fungovat tachometr a otáčkoměr a počítadlo kilometrů na 206. Při vypnutí motoru a vyndání klíče, tam po chvilce začalo samo cvakat nějaké relátko dokud úplně nevytřískalo baterku. Šlo to vypnout jen odpojením baterky. Toto se stávalo jen občas. Při jízdě ukazovaly budíky chvílemi menší hodnoty než skutečné, občas rafička spadla úplně dolů a nešlo to vůbec. Četl jsem, že by mohly být špatné ty motůrky, které hýbou rafičkou a skutečně špatné byly. Byla tam ulomená taková hřídelka. Ovšem po výměně kompletně celého tachometru už to nefunguje vůbec a to relátko tam cvaká pořád. Nevíte co to může být? Může mít snímač na převodovce vliv na tachometr otáčkoměr a počítadlo kilometrů současně a proč tam pořád cvaká to relátko?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dát to někomu znalému peugeotů. Jinak projít všechny kostřicí body, projít kabeláž, kontakty...

...pojistky, relé, napětí baterky a kontrola dobíjení. Možná i spínačku, zda není vadná na přechodové odpory.

U těcdhto modelů nebyl zaznamenán problém se spínačkami-toto snad výhradně xsary a Xsary Picassa. Nicméně se to vyloučit nedá.

Hlavně ale projít zapojení přístrojovky!Některé od PSA měli 3,4 koneketory na štítu, třeba XP má už jen jeden. Stačí pak špatně zacvaknout pojistka a je to hned - Začít od jednoduchých věcí a skončit u BSM a BSI

Spínačky spíše odcházely Fiatům, co jsem se setkal. Nedali u některých modelů relé a tahaly ty proudy spínačkou pro celé auto.

stejně tak to mají.měli xsary a picassa tuším do FL.Pak už přes relé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]