Dobrý den, mám starší Fabii, 1.4.furt mi tam bliká kontrolka oleje, ale olej tam je. Když jedu neblikne ale někde v zatáčce začne pískat pak to zas přestane, ale furt svítí. Dokáže někdo poradit? Je to stará Fabie už 20let.
Začal bych novym kvalitnim olejovim filtrem a rovnou bych dal i olej 10w40 pak nový čidlo tlaku A taky bych kouk na kabeláž co je na podběhu v motoru pod baterií a filtrboxem jestli neni nak poškozena - hnije
Může být někde klidně ucpaný mazací kanále nebo sací koš, nebo chyba v olejovými filtru(ucpaný, ale některý šmejdy prodávány na benzinkach nevystavovali přes obtojovy ventil) Sundat olejovou vanu a mrknout na to. Můžou tam být nánosy. Řekni svými manželovi nebo ať se do toho dá tvůj přítel.
paveldvorak
existují i AUTOSERVISY S AUTOMECHANIKY...dokud je nenahradí roboti
Zjistete si zda je to kontrolka tlaku oleje anebo kontrolka cidla oleje!
To druhe je neskodne, je to zpusobene kabelazi. Delalo mi to to same, ale mel jsem MaxiDot, kde to napise "cidlo oleje - do dilny” a nevim jak se standardne projevi bez maxidotu, kdyz blbne signal od cidla oleje v olejove vane, je tu nejake znalec? Jeste jednou, chyba od cidla oleje neni nebezpecna, ale spatny tlak oleje = muzes zadrit motor!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.