Nejste přihlášen/a.
Ano, můžou stát, po zachování ostatních předpisů.
Z této značky, bez podrobností o místě, lze sdělit, klidně tam stůjte.
Příklad z (ze) Plzně.
OT: ZE z Plzně je mýtus. Mám odtamtud ženu a ona rodinu. V životě jsem v Plzni takto nikoho hovořit neslyšel, a když jsem to řekl tchánovi, tak si myslel, že jsem debil.
Na hané už taky málo kdo řekne "vepadá". Přesto je to slyšet u starých lidí v okolních obcích.
V Českých Budějovicích se prý párku v rohlíku říká Pikador. Párek v rohlíku tam prý místní neříkají.
ZE z Plzně fakt ne? Nebo se stydí?
Nebude to tím, že se ve velkoměstě tak už nemluví a vždy je nářečí výsadou spíše okolních obcí?
Jsem původem Plzeňák, v Plzni a okolí (do 40 km) jsem žil 35 let, ale nikdy jsem neslyšel, že byPlzeňák (včetně okolí) řekl, že je ZE z Plzně. Je to nesmysl, vymyšlený "neplzeňáky".
Pokud není na vozovce vyznačen jízdní pruh pro cyklisty, lze stát u levého okraje vozovky. Cyklista stojící vozidlo objede, protijedoucí řidič je dopravním značením informován.
Pokud je na vozovce jízdní pruh pro cyklisty vyznačen, lze stát vlevo MIMO tento jízdní pruh, pokud jsou dodrženy ostatní podmínky, především volný jízdní pruh o šířce 3 m.
Dále detailně přísušné předpisy tuto situaci neřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.