Nejste přihlášen/a.
Klidně se dívejte i do AAA nebo ESA - ale jděte přímo do bazaru a bez občanky! - jinak vás taky můžou ukecat na úvěr a nákup, i když vlastně nic nechcete.
Podívejte se, sedněte si dovnitř, zkuste sedačky, volant, zrcátka... - tak si vyberete konkrétní typ vozu, který pak budete hledat v ČR i mimo...
I v AAA se najdou dobrá auta- jen jsou dražší a podle kupní smlouvy vlastně kupujete použité náhradní díly...
Je jedno kde, ale musíš vytřídit šrot od dobrých. Šrotu s nějakou zásadní vadou kterou bys musel řešit a kvůli který je lepší nebrat je v ojetinách tak 99%
Bazary koupí auto, naleští, zamaskujou vady a přihodí si 20k a víc, o to to máš v bazaru oproti inzerátům dražší. Co jsem chodil po bazarech tak jsem si nevybral, buď šroty nebo drahý, dobrý si stáhnou pro svoje známý.. Nakonec jsem auta bral z Německa, dovoz někdy odtahovkou někdy na převozkách, až na jedno přímo od vlastníka.
Na západě se vyhnout bazarům kde to vlastní turek nebo arab, to jsou překupníci kšeftaři a stejný ojeb jako tu v béčkách.
Záleží co to auto má spl%novat, velikost, kde a jak jezdit, jak dlouho má vydržet a kolik chceš investovat. Počítej že potřebuješ aspoň 30k na základní velký servis + když něco vyskočí, abys neměl nepojízdný auto a neměl za co ho opravit.
Když se trochu hledá, tak použitelný slušný auto na běžný ježdění jde sehnat za dvacku, ale v téhle ceně to je tak jedno z tisíce, většina shnilá, před smrtí nebo problém kvůli kterýmu neprojde technickou např. emise a nutnost koupit DPF nebo katalyzátor..
Až na pár koupí, jsem další kupoval od fandy značky , který šel do nového modelu nebo do většího modelu navíc později když jsem taky přecházel na novější, tak jsem si o něm zjistil co nejvíce informací abych věděl na co si dát pozor. Výjímka byla Xsara Picasso. U velkých jako je AAA (tam jsem nikdy nebyl) nebo ESA je důležité nenechat se ukecat, snaží se "vymámit tele z jalové krávy". V Budějovické pobočce ESA mne snad půl hodiny ,byl jsem na odchodu bo tam co jsem chtěl neměli, přesvědčoval, že dovezou z jiné pobočky, že není problém, zařídí úvěr , samozřejmě prý pro mne výhodný..., po cca té půlhodiněkdy už moje s dcerou chtěli jet , tak jsem řekl nashledanou. a hned zase dejte číslo, ať vás můžem kontaktovat...NE chce to být hooodně asertivní.
Jiné jednání a dle mne dobré mají ve Veselí n/L v automarket euro nebyl problém sednout do auta ,vyzkoušet posez, otevřít cokoliv shlédnout kufr, motor...Z ničím nebyl problém, navíc u jednoho vybraného upozornil na závadu na autě..,
Jinak vybírat můžete nejprve teoretickyz domova -např projít si třeba toto : automarketeuro.cz/... ; tipcars.cz ...
ad upozornění na vadu - na to pozor, dobrá finta je upozornit na banální vadu, tim si vybudovat důvěru a zásadní vadu zatajit. Např. upozorní na horší čep řízení, ale už neřekne že to je opravená bouračka a padá do nouzáku kvůli čerpadlu. A jakmile zaplatíš a projedeš vratama tak máš smůlu, bazar vyfakuje a ten kdo kupuje levnou ojetinu tak těžko má prostředky na dlouhodobý soudní spor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.