Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda s rezervní pneu

Od: jirif odpovědí: 12 změna:
Dobrý den mám otázku.
Teď mám na autě obuté 4zimni pneu na ALU discích. Ale na jeden den bohužel musím dát jedno kolo do opravy. Můžu ten jeden den jezdit na rezervu je tam letní a je na plechovém disku. Můžu říct policajtovi když mě stopne říct,že jsem měl defekt kolo jsem dal do servisu a že pokračují v ceste

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Policajtovi řekněte, že se jedná o nouzové dojetí. Nic víc, nic míň. Chybějící kolo nijak nekomentujte, neříkejte o něm nic. Prostě nic. Jen nouzové dojetí.

Já takhle nouzově dojel 2200 km (z Německa do Florencie a domů), no co už...

hodnocení

1x

Ano, zákon na podobnou situaci pamatuje. Důležíté bude, jak správně budete argumentovat..

Ustanovení odstavce 1 se nepoužije pro náhradní pneumatiku použitou v případě
nouzového dojetí18a).
Náhradní pneumatikou může i v zimním období (od 1. listopadu do 31. března) být i jiná než
zimní pneumatika.

Zdroj zákon 361/2000

jirif
hodnocení

Můžu jim říct že po cestě do práce jsem měl defekt pneu. A tu vadnou pneu jsem nechal v servisem a pokračoval jsem v cestě do práce. A při cestě zpět do už vyzvednu a bude provedena vymena
asd1

Nouzové dojetí je jen do toho servisu.

V praxi se to moc neřeší, problém může být při nehodě a zjistí se že...

Jasně, vždyť píši, jak budete argumentovat. Pokud pozná, že lžete, bude problém. A pozná to?

Kdy Vás naposledy zastavila policie?

Nouzové dojetí je tam, kde to můžete opravit, třeba ke mě domů. K bráchovi pro jiné kolo, k milence pro rychloopravnou sadu.

Na internetu je spoustá názorů, co je nouzové dojetí...

asd1

Stačí otázka "ukažte mi to píchlý kolo"

Nouzové dojetí je na první místo kde to jde opravit, dál to už nouze neni. Při bouračce na sněhu s jednou letní po tom pojišťovna okamžitě skočí... Ale pokud s tim nenabourá tak to nikdo neřeší.

Kolo jsem předal bráchovi aby ho dal opravit...

Jsou i poradci, kteří vymýšlí katastrofické scénáře. Ale proč ne, klidně můžou. Ale realita je jinde.

kde to jde opravit****to místo určí kdo?

asd1

Jakákoliv nehoda u který bude policie a likvidátor pojišťovny je katastrofický scénář? Gumy jsou jedna z prvních věcí do zápisu a po možnosti že nešlo o nouzové dojetí pojišťovna okamžitě skočí. To totiž staví vozidlo do technicky nezpůsobilého stavu a můžou odmítnout plnění, nejde o koruny ale o dost peněz a pojišťovnám se vyplácí na tohle mít výborný právníky. Jedno slovo řekneš blbě a spor prohraješ.

Milan je dost pankáč, až se mu něco semele tak bude čumět (a přeju aby na to nikdy nedošlo). Bohužel taková je dnešní doba, co dřív nikoho ani nenapadlo řešit tak dnes po tom skočí armáda právníků...

Tazatel by v dobré víře řekl že kolo nechal v pneuservisu a velice snadno by byl v hajzlu.

Mmch. píchlý kolo - dobrý je ohlídat aby na průpich nedali knot (pouze provizorní oprava, na trvalou opravu nesmí být použitý, a už pár jsem jich viděl ucházet) ale správně hříbek. Je to jen lenost sundavat gumu a na kecy "to drží" bych nedal, obzvlášť pokud to jezdí po dálnici a nemá snímání tlaku v pneu (hrozí přehřátí podhuštěné pneu a rychlý defekt ve vysoké rychlosti)

asd1, zkuste prohledat diskuze, že bych Vás nějak přirovnával, či nazýval nějak, přestože sám dobře víte, kolikrát jste napsal nepravdu, Zdržte se, prosím, osočování mé osoby. Moc děkuji.

Já píšu jen to co znám, co jsem zažil.

asd1

Zlehčovat reálný situace (i když málo častý) díky kterým se může člověk dostat do pořádnýho průšvihu je známka punku, proto pankáč. Neber to ve zlým to nebyla nadávka, jen rejpnutí. Jestli to je na tebe přehnaný tak promiň.

OK, v pořádku, někdy na *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]