Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dostal jsem od tety Škodu 105s rok výroby 1983 v zimě nejetá v garáži na špalkách najeto cca 38000km. Je v původním stavu, ale jsou tam jakési sjete pneumatiky zn.Debica na původních discích 13. Chtěl bych poradit co tam bylo původně za rozměr a dezén a asi jsou to pneu s duší ne bezdušovky že?A jaký je jejich označení rozměru těch duši a dají se pneu a duše na toto auto ještě někde koupit? Ještě jedna otázka benzín samozřejmě 95 dobová 90 se už nedělá, ale prý musím přidat aditvum olovo máte nějaké doporučení ověřené které děkuji za rady .
O gumách si něco počtete třeba tady. K benzinu - koukněte kolem, občas na benzinkách special ještě mají, já mám to štěstí, že mám jednu deset km od baráku. Postřeh k tomu olovu do benzínu - já to chtěl na benzince jednou. Prodali mi lahvičku, až doma jsem zjistil, že to je něco, co čistí vstřiky benzínových motorů.... Do brouka mi to je celkem na ho..., hm, na nic.
k2, mám tři možnosti. Koupit natural a lahvičku sračky, která z toho udělá "olovnatý"benzin. Anebo zajedu na benzinku a na stojanu "special"koupím natural, do kterého někdo namíchal sračku, která z toho udělala olovnatý benzín. Chápete to anebo to chcete nafotit? Benzinka Golem ve Vepřově... Další možnost, kterou byste asi zvolil Vy, je - odstavit auto a lomit rukama, že special už není ten special, jako před padesáti lety. To byste udělal?
Jste si jist, ze to co dnes nekde maji na benzince pod nazvem "Special", je olovnaty benzin, o ktery tazateli jde?
Zda ma S105 tvrzene sedla ventilu, nebo ne vsak netusim...
@berger... moc pěkný retro ta benzína. Další retro znám Jagr Oil, ale zda tam mají olovnatý netuším
Original 1983 s nájezdem 38.000km a sjeté gumy Debica? U auta které jezdilo běžně i 80km/hod a někdy i 100km/hod?
Nebude to o 100.000 km víc?
Olovnaté benzíny v České republice byly podle normy ČSN 65 6505 prodávány pod označením Super (oktanové číslo 96) a Special (oktanové číslo 91), jejich prodej byl od 1. ledna 2001 ukončen a byly nahrazeny palivem Special s přísadou draselných solí, který byl zrušen bez náhrady v květnu 2010.
Pamatuji ještě předchůdce speciálu.Normal 63 oktanů
Speciál měl v roce 1959 jen 84 oktanů.
V sedumdesátých letech měl Speciál 91 a Super 96 oktanů.Öd roku 1988 začal bezolovnatý benzin Natural B95.
Oktanové číslo se časem měnilo, stejně jako cena. Pamatuji i cenu 2,10 Kčs za Normal.
Nepamatuji dobu, kdy se benzin prodával na kila. To bylo hodně dávno.
Speciál měl různá oktanová čísla, nejčastěji se uvádí Speciál 91.
s náhradou olova (draslík), dříve s oktanovým číslem 90
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.