Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chystáme se na dovolenou do Rakouska, zjistil jsem že tam je míra povoleného alkoholu 0,5 a chci se zeptat, kolik to ASI CCA tak je...Jestli si můžu dát 1 pivo a za hodinu jet, a taky se bojím zbytkového alkoholu ráno...Kolik promile tak můžu mít po večerním alkoholovém dýchánku středního typu? Měřím 186 a mám 85kg díky
Ja bych to nebral az tak striktne - u nas se pit treba nezmi vubec a vysledky jsou tragicke... IMHO jsou mnohem horsi dalsi vlivy, zejmena lidska blbost a bezohlednost.
To je ruzne, u mne rozhodne ne. Spis naopak, kdyz si nejsem jistej, davam si extra bacha...
doplněno 19.07.10 19:23:A bavime se tu o jednom pivu nebo stavu po flamu, to vubec nema s opilosti nic spolecnyho - v prvnim pripade to nema vliv vubec na nic krome lepsi nalady a ve druhym je cloveku akorat blbe, jak kdyz funguje se chripkou. Ale casem se to alespon zlepsuje
To je dost individualni, doporucuju investovat do nejakeho alkholtesteru (lepsiho) nebo detekcnich trubicek, orientacne se da spocitat vysledek na www.alkulacka.cz
Michallle, původně jsem Tvůj dotaz nějak "obcházel", ale když vidím ty různé "odpovědi", tak taky napíšu svůj názor.
Mám vyzkoušené, že jedno pivo (desítku) k obědu po dvou hodinách nenadýchám. Když makám manuálně, počítám přibližně jedno pivko na dvě hodinky. Jsem přibližně 180/80 (další míry jsou pro řešení tohoto problému pravděpodobně irelevantní ) S Tvojí postavou si myslím, že by neměl být problém si dát k obědu pivo a po obědě v klidu vyrazit (v Austrii). Orientačním testerem samozřejmě nic nezkazíš. Další věc je zbytkáč po kalbě, to už je tělo (játra) unavené a odbourávání je pomalejší, nedávno jsem po oslavě šel spát ve 3 ráno, probudil jsem se v poledne, dejchnul jsem si na 0,03, (jíst nějak nešlo) ve tři odpoledne 0,02, nakonec jsem odjížděl v 9 večer, a pravda, ne s úplně čistým svědomím. Ale vše je o zdraví, tělesné konstituci, každý organismus odbourává alkohol jinak, tabulky jsou "těžce" orientační...
Na 1 12% pivo,pripada zhruba 3,5 hodin.Ja osobne v techto vedrech,kdyz si vypiju 10% pivko,tak za volant 3 hodky nesedam.Ale to je na spalovani kazdeho jedince.
Co se tyce Rakouska,mam sestru primo ve Widni a ptal jsem se jejiho kolegy policajta,primo na toto tema.
Bylo mi receno:Ridici,kteri maji ridicak mene nez 3 roky,nesmi mit ani kapku v krvi.Starsi,podle noveho,0,3-1 pivo.Cizinci,a na ne maji spadeno,od roku 2007 nesmi mit taky ani kapku,I kdyz je vyhlaska psana jinak.Kdyby se spraicoval,vzdycky neco najdou.I kdyby vyjel z autosalonu.Tak mi to vysvetlil primo dopravak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.