Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení a prasklé čelní sklo

Od: milanch odpovědí: 8 změna:
Na autě mi od kamínku prasklo čelní sklo, auto jsem půjčil známé, která s ním jela na dovolenou a během toho se to stalo (je to Jumpy, chtěli něco vélkého).
Škodu jsem nahlásil a čelní sklo půjde na výměnu, pojišťovna chce ovšem sken řidičského průkazu - když tam vložím její, bude to v pořádku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

1) řídí se to podmínkami pojištění, očekával bych, že pojištěné je sklo na autě a ne řidič 2) jiná možnost neni, leda nenárokovat nebo udělat podvod

hodnocení

2x
Z práce vím, že pojišťovna chce vždy řidiče, takže asi to běžné je. Pokud nejde o firemní, kde jsou podmínky kdo ho může řídit tak bych se toho nebál.

hodnocení

0x

Při havarijním pojištění, zaplatí i přední okno a chtějí doklad o tom, kdo řídil. Naprosto normální.

bapp

Ale v dotazu je povinné ručení, vnímáte to?
Také mi nějak uniká, jak souvisí rozbité sklo když není znám viník, s POV...

Několikanickový, to víte, že jsem si toho všiml, domnívám se, že jde o překlep, že se spletl, proto jsem právě napsal havarijní pojištění. Páč ani přiznání jiného řidiče nestačí pro pojišťovnu, aby plnila ze zákonného pojištění.

hodnocení

0x

Po mně při výměně čelního skla na autě vůbec nezajímalo kdy řídil-technik co to měnil přijel ofotil TP, OTP a vyřezal staré nalepil nové chtěl necelou pětistovku, jo nafotil se starým sklem a pak ještě s novým, Měl jsem připojištění skel k PR.Dokonce to šlo i mimo pojištovnu páč to byl smluvní servis dané poj!

bapp

A na co chtěl tu pětistovku, to byla nějaká spoluúčast? A co malus? ovlivnilo to nějak bezeškodní průběh?

já si nedávno kupoval boční stahovačku, stála dvě stovky

výměnu jsem udělal za 0,5 hod. sám

V případu opravy-výměny skla "skloservisem" se kterým měla poj. smlouvu se SÚ neplatila, ta necelá pětistovka (jestli pamatuji dobře bylo to 358kč) byla nad sjednanou sumu, v mém případu nad 5000kč. Podruhé jsem pak nedoplácel nic. Bonusů-malusů se to netýkalo, jinak nejsem automechanik takže čelní sklo bych nedokázal vyměnit, ale boční na P106 u řidiče jsem si v poho udělal sám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]