Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co řeší prodávající

Od: nick1 odpovědí: 7 změna:

Ahoj, napadlo mě jen otázka kdybych náhodou chtěla prodávat svoje vozidlo, co řešit za papíry jako prodávající aby se to odhlásilo na povinném ručení atd.? A co u výkupu auta od aaa auto, to si všechno řeší za mě oni?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mít platnou evidenčku, s kupcem dojít na evidenci vozidel, tam udělat SPOLEČNĚ změnu vlastníka, poté zrušit pojištění.

Jednoduché a bez problémů. Nebo drobné změny a problémky.

Tak jako u nákupu Octávie, tak i prodej auta.

nick1
hodnocení

A co je to evidenčka přesně? Omlouvám se
A to pojištění se zruší tím že dojdu na pobočku generali například?

Evidenčka je to, že dojdete na stanici TK, požádáte o evidenčku, zkonrolují co je třeba a hotovo.

Po evidenci dojdete na Generali, tam zrušíte pojištění, pokud tam máte vozidlo pojištěno.

jack007

Mít platnou evidenčku - stačí mít platnou STK ne starší než jeden rok , pokud je starší STK než jeden rok - pak přichází na řadu evidenčka

stačí mít platnou STK ne starší než jeden rok
znamená mít platnou evidenčku, přesně, jak jsem napsal hned na začátku.

hodnocení

0x

Velké bazary typu AAA vám nabízí na základě plné moci vše vyřídit za vás - nebál bych se "neprovedení", ale za tu službu ceníkově účtují 5-12000,-Kč (co jsem viděl před cca. 2 roky) - takže tuto službičku často lidi neúmyslně velmi přeplatí... - ale kdo ví, třeba jsou lidi, kterým přepis na úřadu vyjde dráž a za ten den (resp. při objednání cca. hodinu) si vydělají víc...

hodnocení

0x

AAA je oligopol. Musíte přistoupit na všechny jejich podmínky. Jednou z takových věcí u mě bylo, je mnohaletá odpovědnost o původu vlastnictví auta, bez možnosti si sjednat v takovém případě "půjčovné". Pokud by se ukázalo, že auto nebylo vaše, nebo jste v tu chvíli ho nesměla cizit, klidně po roce vám ho ojeté vrátí a vy jste dlužníkem vykoupené hodnoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]