Nejste přihlášen/a.
Ahoj, napadlo mě jen otázka kdybych náhodou chtěla prodávat svoje vozidlo, co řešit za papíry jako prodávající aby se to odhlásilo na povinném ručení atd.? A co u výkupu auta od aaa auto, to si všechno řeší za mě oni?
Mít platnou evidenčku, s kupcem dojít na evidenci vozidel, tam udělat SPOLEČNĚ změnu vlastníka, poté zrušit pojištění.
Jednoduché a bez problémů. Nebo drobné změny a problémky.
Tak jako u nákupu Octávie, tak i prodej auta.
A co je to evidenčka přesně? Omlouvám se
A to pojištění se zruší tím že dojdu na pobočku generali například?
Evidenčka je to, že dojdete na stanici TK, požádáte o evidenčku, zkonrolují co je třeba a hotovo.
Po evidenci dojdete na Generali, tam zrušíte pojištění, pokud tam máte vozidlo pojištěno.
Mít platnou evidenčku - stačí mít platnou STK ne starší než jeden rok , pokud je starší STK než jeden rok - pak přichází na řadu evidenčka
Velké bazary typu AAA vám nabízí na základě plné moci vše vyřídit za vás - nebál bych se "neprovedení", ale za tu službu ceníkově účtují 5-12000,-Kč (co jsem viděl před cca. 2 roky) - takže tuto službičku často lidi neúmyslně velmi přeplatí... - ale kdo ví, třeba jsou lidi, kterým přepis na úřadu vyjde dráž a za ten den (resp. při objednání cca. hodinu) si vydělají víc...
AAA je oligopol. Musíte přistoupit na všechny jejich podmínky. Jednou z takových věcí u mě bylo, je mnohaletá odpovědnost o původu vlastnictví auta, bez možnosti si sjednat v takovém případě "půjčovné". Pokud by se ukázalo, že auto nebylo vaše, nebo jste v tu chvíli ho nesměla cizit, klidně po roce vám ho ojeté vrátí a vy jste dlužníkem vykoupené hodnoty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.