Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna olej v DSG - interval

Od: previt® odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
mám Octavia 2 FL 1,6TDI s DSG převodovkou. Co jsem se dočetl, tak výměna oleje v převodovce se doporučuje každých 60.000km.
Ale teď jsem našel, že se doporučuje co 60.000km/3 roky, podle toho, co nastane dřív.
Od poslední výměny oleje před 3 lety jsem najezdil okolo 16.000km. Myslíte, že je výměna v převodovce v tomto případě opravdu nutná?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thomas
hodnocení

2x

Z vlastní zkušenosti:

-kupoval jsem auto na doježdění (Octavia předface 2.0TDi DSG nájezd 280 tisíc) před 7 lety. Dneska má skoro 400 tisíc a olej jsem neměnil. Ano původně bylo na pár let ale zatím jezdí bez problémů a výměnu oleje v převodovce neřeším (jak doslouží, tak končí a neměl jsem v úmyslu ho dále prodávat). Je v olejové lázni a nedegraduje tak jako motorový olej. Řadí bez problémů. Pro klid duše to můžete nechat vyměnit ale pokud funguje tak proč ho měnit?

Tak to máš obrovskou kliku na kus.

Degraduje. Ale nezčerná. Jen se zakalí a ztmavne.

Spíš pak s olejem putují špony kovu po celé mechatronice a na to chcípne.

Ono hodně záleží, jaké DSG tam je. U mokrých spojek je jedna velká společná náplň pro celou převodovku včetně mechatroniky a tam je víc než vhodné ho včas měnit (typicky šestikvalt DQ250)
Se suchými spojkami jsou dvě malé náplně, jedna pro soukolí a druhá pro mechatroniku, tam nehrozí nějaká větší kontaminace oleje pro mechatroniku, proto nejsou na výměnu oleje tak citlivé a nic moc se jim nestane ani bez výměny (typicky sedmikvalt DQ200).
03.11.23 22:54

Je to tak ;)

Chlapi nevíte jak to má Hyundai i30 rok 2017 sedmikvalt?
007cz
Dvouspojka, suchá.
hodnocení

Mám tam DQ200. Sice už od koupě při 240.000km řadí hůř (teda alespoň podle servisu, co ten olej před 3 lety měnil), ale já za ty 3 roky nepociťuju žádná negativní progress a pro peníze za opravy převodovky (50k spojková sada + dvouhmota anebo 7k za výměnu oleje) mám určitě i lepší využití.
Díky za radu!

hodnocení

0x
Myslím si, že ten nájezd je důležitější než 3 roky. Já bych to neměnil, ale pokud na to peníze jsou, tak klidně ano.
Koupil jsem s nájezdům 90 tisíc a olej vyměněn nebyl nikdy a řadí krásně, ale stejně nechám vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]