Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia TDI 85kw

Od: pavelnosek odpovědí: 6 změna:
Padla mi do oka Octavia s nejslabším naftovým motorem. Možná nízká spotřeba = nízké provozní náklady.
Jezdíme plynule, žádné závody, takže nepotřebuju hodně koní. Spíš mi jde o to, aby auto moc nezralo.
15-18tis km za rok uděláme. Část ve městě, ale taky dost km po dálnicích.
Má toto auto a motor nějaké zásadní chyby? Koupil bych ojeté, 2-3 roky.
Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

0x

Vyhnout se dsg, je to ta se suchými spojkami a řízení motoru je naprogramované aby spojky šetřilo, nízký krouťák, tupý projev.

pavelnosek

Tupy projev ani nizky kroutak mi nevadi. Nejsem zavodnik, ale uz jsem kdysi slysel (jedna pani povidala), ze suche spojky radeji nebrat. Mel jsem vsak za to, ze ten problem byl nekdy pred 6-8 lety a ze nyni lze suche spojce duverovat.

asd1

Nevim jak automat v Ovci, ale co jsem jezdil se Superbem tak automat naprosto prasácky podtáčel motor, ten kdyby měl ruce tak honí programátora řazení kolem fabriky s montpákou.. Určitě si to někde pořádně projet jestli vyhovuje, a počítat že zkušební jízda bude s nezatíženým autem. Když tam pojedou čtyři 90 kg chlapi s výbavou na piknik tak je dynamika o level jinde. A zkusit si couvání do kopce do zatáčky atd., se slabým motorem to je voser (hlavně když v nízkých otáčkách nemá sílu, jako např. litrovej TSI, ten kromě toho že do 2k je úplně chcíplej tak má jako bonus ještě slabou spojku)

Osobně kdybych vybíral současnej nafťák, tak 1,9 MJTD, v nouzi 1,6 MJTD, Ovci je podobný Tipo, líbí se mi že ještě jako jedno z mála moderních aut má čudlíky a ne dotykáč na který se musí čumět. U čudlů koukám kam jedu a sáhnu po paměti. Nebo od PSA, což je kromě Pažoutů a Citrónů i ve Fordech)

hodnocení

0x
Nad 150000km počítej dopředu s výměnou egru a vstřiku

Píše ojeté 2-3roky;)

Octavia III

pavelnosek
hodnocení

Cílem je ta Octavia 2.0 85kw 4.generace. 4 válce, dostatecny objem motoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]