Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s olejem

Od: brok odpovědí: 9 změna:
Čau,
Dle rysky mám málo oleje, jakože na rysce neni ani vidět.
Mám dokoupit olej a dolít ho tam nebo rovnou s tím radši zajet do servisu, jestli to někde nevytéká? Žádných skvrn jsem si, ale nevšiml.
Dík

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

3x

vzhledem k tomu že tazatel se ptá na olej do dieselové lokomotivy, je odpoved jednoznačná vzít barel a doplnit nápln po rysku

hodnocení

2x

Nikam nejezdit ! a dolít takový olej, který tam byl půvdně nalit. Pokud ho neznáte naljte cokoli (co je v návodu) a poté, co nejdřív nechat celý olej vyměnit !

hodnocení

2x
Olej koupit dolejt jezdit
Sledovat jestli se neztrací kontrolovat hladinu každých cca 500km
Pokud neni poblitej motor že by to někde teklo múže ho baštit samotný motor
Sou motory ktery maj spotřebu litr na 1000km a bere se to jako normální
Sou motory ktery maj spotřebu litr na 1000km a bere se to jako normální
Normální to není u Italů, jako Alfa Romeo, tam není normální ani 1litr na 3000km a je to známka toho, že italskej krám si může koupit jen posahanej nadšenec nebo buzna.
U ostatních značek, hlavně koncern je to v cajku a vlastně je to známka toho, že motor je líp mazanej ;)
Pro tazatele
Je vidět, že na olej asi dlouho někdo nekoukal. Bůh ví jak je tam dlouho. Vyměnil bych ho a dal i kvalitní filtr oleje=bosch, Mann...

To Boban. Prosím o sdělení=vysvětlení, protože tak nějak nechápu, proč by měl být horší motor se spotřebou litr na 3000km oproti "lepšímu" motoru se spotřebou litr na 1000km!

@diesel
Psal jsem to s nadsazkou
Je dost motorů automobilek, co jsou míň odolný.
Ale jakmile slyší většina lidí Alfa Romeo, tak hned začnou o tom, jaký jsou to nejporuchovejsi krámy na světě.
I když i můj motor v 25let starý Alfě už vykazuje větší hlučnost a životnost je otázka. Má 200tkm

Aha, tak sorry nepochopil jsem!

hodnocení

0x

Opel CDTI za 780.000,-Kč před tím, než odjel do Barka žral 1L na 300km a Marea JTD sežrala na 15.000 km asi 5 deci. Jedna Felda 1,9 nesežrala za výměnu skoro nic, jezdila skoro 165km/h a druhá žrala 4 litry na 7.500km sice dobře táhla, ale víc jak 150 z ní nikdy nikdy nevyždíma. Felicia 1,6 za 400.000,- Kč žrala 1L na 2000km a 1,3 za 235.000 - tak za výměnu 15.000km co jste nalil to jste vylil. Kus od kusu

majcoo
hodnocení

0x
Vlastním 2 vozidla od GM a obe majú v manuály napísaný rovnaký koeficient o spotrebe oleja a to 0,6l/1000km. Samozrejme realita je taká že jedno má spotrebu oleja tak 0.5l/3500km v lete, v zime o čosi menšiu. A druhé asi polovicu z toho.
Trošku ma to štvalo, tak som mal rozhovor s mojím mechanikom ktorý má najviac skúseností práve s motormi.
A to čo píšu v manuály píšu kvôli tomu, aby mali dostatočnú rezervu pri reklamáciách vozidla. Čiže podľa nich je úplne normálne keď auto zožerie toľko oleja aj ako nové.
Za druhé vraj každé jedno auto má nejaké netesnosti piestnych krúžkov a nejaké netesnosti motora čo je úplne normálne. A každé jedno auto si potiahne olej či už má rok a 10 000km alebo má 20 rokov a 250 000km.
Mne sa na mojej spotrebe zasmial, lebo vraj tie posrate tsička pod 2.0 obsah žerú olej neskutočne už ako nové!
Odporučenie som dostal také, odsledovať či z výfuku nejde modrý dym jak za studena tak za tepla, odsledovať olej a nemrznúcu zmes či náhodou sa tieto dve zložky nemiesaju kvôli zlému tesneniu alebo prasklej hlave a za tretie sú hodnoty uhľovodíka na EK a samozrejme odsledovať spodok motora či tam nie sú netesnosti.
Pokiaľ je toto všetko v poriadku, tak len kontrolovať dolievat a jazdiť. Každý motor má vraj iné vôle za studena a pri zahriatí čo závisí hlavne od konštrukcie.
Preto príklad Passat má povesť olejničky.
Takže tiež sa prikláňam tomu tak ako píšu vyššie. Dolej olej čo tam má byť príklad medzi min a Max a kľudne aj po 100km si odsleduj rysku. Ideálne merať olej na rovine (alebo aspoň na tom istom mieste). Ak si trochu zkopca alebo jedným kolesom v príklad v jame, tak už meranie bude o cosik nepresné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]