Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadni brzdy

Od: konecny odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Vyměnil jsem koutouce, válečky atd. Jedna strana vzadu nejde dobře odvzdušnit. Levá strana ruční brzda brzdí, prava né. Hlavní brzdový válec? nebo rozdělovač tlaku na zadní kola? Nebo? Nejde odvzdušnit jedna strana teče tam málo kapaliny s bublinkami… nevím co dál.Poradí někdo? Citroen c4 La

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ruční brzda nemá snad s kapalinou a hlav brzd.válcem nic společného..Anebo jo? C4 jaký? Vyráběl se celkem dlouho v mnoha verzích..

Píše La = kupé od 2004-2011

asd1
hodnocení

0x
Kotouče s valeckama,to je zajímavá kombinace...
:D
Třeba myslel kotouče vepředu a válečky vzadu.
Nebo mysli slovem váleček pistek kotoucoveho systému brzd...
;)

řekl bych že špatná terminologie díky neznalosti nebo díky zjednodušení!

hodnocení

0x

Jestli tam máš zátěžový regulátor, tak si nalož kufr 100kg (posaď do něj třeba manželku :) a pak ti zátěžák pustí plnej tlak = poteče to líp a nebude to "škrtit trubky".

NEMÁ zatěžák! Něco při odvzdušnění poondil a dost možná to bude chtít buď origo diagnostiku nebo aspoň čínskou kopii lexie!

02.11.23 10:30

Ok

Ještě mne napadá, zda se při výměně nesprávnou manipulací nezmařil závit na ručku. Nepíše RV nevím přesně ale +- do rv 2008-2010 (verze La je od 04-11, tuším 08 pak fl kde se toto změilo) se pístky zatlačují a současně šroubují ve směru hod. ručiček , nvější pak jedna strana protisměru h. ručiček. Nesprávnou manipulací se zmaří závit a ručka nefunguje a odvzdušnění-pokud se zavzdušnilo ABS tak přes diagbox lexii otevřít bentily na jednotce a pak odvzdušnovat jako na každém normálním autě..

@diesel
Dobra poznámka, ale neotaci se pistek trmenu i při brzdění pedálem? Teď už si nevzpomínám, i když jsem brzd repasoval dost(pistky Frenkit)
Každopádně na brzdy jejich demontáž montáž jsou lepší přípravky, než to rvat ve sveraku, zatlacovat truhlářská svěrka a a otáčet sikovkamaa tak...
asd1

Hoši, píše chaos, nereaguje, nedoplňuje, to fakt chcete ztrácet svů čas radama někomu takovýmu?

Když se jdu hrabat v brzdách, tak si to nejdřív nastuduju a ne že to dělám pokus - omyl, a když to poseru tak ani neumim popsat co jsem vlastně dělal.

Asd
Až teď jsem si všimnul, že je otázka že včerejška... Aspoň mohl napsat jak to dopadlo

hodnocení

0x
Je možný, že zapomněl v zápalu odvzdusnovani doplňovat kapalinu do nádobky a zavzdusnil to.
Pak ti bude chtít otevřít bypassy v kostce, nebo ESP či co tam vše má

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]