Nejste přihlášen/a.
Přatelé, žil jsem v domnění, že povinnost zimních pneumatik od listopadu do března je za předpokladu souvislé vrstvy sněhu nebo ledu, případně pokud lze takové podmínky předpokládat. Dneska mi mechanik říkal, že na D1 jsou zimní pneu povinné bez ohledu klimatických podmínek.
Četl jsem vyhlášku, kde jsem nic takového nenašel, pak jsem teda našel na netu nějaké články, kde tuto povinnost zmiňují ale jsou to články z roku 2008.
Platí tedy, že povinné zimní pneu jsou jen na úsecích vyznačené značkou a tedy na D1 počítám s tím, že to bude někde na Vysočině?
Díky za upřesnění.
Něco z poslední doby v úseku: Zimní pneumatiky budou letos povinné na delším úseku dálnice D1. Podle ministerstva dopravy budou značky Zimní výbava rozmístěny od Mirošovic na 21. kilometru po Kývalku na 182. kilometru.
Mechanik měl asi pravdu, ale ne na celé dálnici, jen v místech označené značkou C15a, zimní výbava
Asi, páč mu určitě neřekl, že na celé dálnici, od nultého kilometru.
Nebo se domníváte, že mechanik to neví? Spíše tazatel špatně poslouchal. Mě ale nemusíte vysvětlovat znění značek a předpisů.
Je to další ukázka "moudrosti" našich zákonodárců.
Zimni pneumatiky mají za tepla a sucha (ale i mokra) horší přilnavost k vozovce než letní. A když v současné době na dálnici svítí slunce, tak je teplota povrchu často i přes 20°. Zimní se mají používat při teplotě od 4° níž.
Potom se nemůžeme divit, že to někdo neubrzdí a ... bum bác.
Prostě, co je psáno, to je dáno, a basta.
Pane Honzo, jsme Češi, bavíme so o českých řidičích, určitě se nebudeu vyjadřovat k jiným státům, ať v Evropě, či Africe.
Pokud Vás ale pobavilo, co jsem nesdělil, i přesto mám radost, že jste veselý člověk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.