Dobrý den, chtěl bych se zeptat na váš názor. V aute se mi rozsvitila kontrolka motoru. Kamarád má menší autoservis, kde ma diagnostiku, která mu rekla, ze je problem v oblasti EGR ventilu. Přesný problem to tedy neukáže, jestli je problem s klapkou, chladičem, elektrika atp. A teď mam možnosti: 1. Nechat si vyměnit EGR ventil celkove za cca 3500kč a doufat, ze to bude tím. 2. Jít předtim ještě na koncernovou diagnostiku, která ukáže přesný problem, ale jen za ni zaplatím 2000kč. Pro co byste se rozhodli? Jak často je problem v egr ventilu a ne v ničem jiném? Jedna se o VW Touran 1.9TDI, 2006 a 77kW. Děkuji
Najeto má auto 170 tisíc km. Já ho mám koupené od 150t. km. Jinak ještě bych dodal, že auto jezdí v pohodě. Nepadá do nouzáku nic takového. Není to vůbec znát v ničem.
Pokud je problém s EGR ventilem, tak je s tím ventilem.. Identifikace je celkem spolehlivá. EGR ventily jsou standardně problémové. Zpravidla nepohyblivé . A na ten rok výroby už má na to i nárok a určitě už nebude ani původní..
Jestli ho má ovládané servem, tak ho stejně neodzkouší a pořádně nebude umět vyčistit (jakš takš asi vyčistí, ale lepší je ho i otevřít a pokračovat v čištění)
petrjanos
Jinak na funkčnost auta to zatím nemělo žádný vliv a už s tím jezdím delší dobu.. Nepadá do nouzáku, není ani snížený výkon prostě nic. Už má najeto 170 tisíc km, tak težko říct, jestli to někdo měnil.
petrjanos
A ještě když se na to kamarad díval, tak říkal, ze se mu zda, ze klapka se normálně otevírá a zavírá
asd1
U toho kam. Mám pochyby o odbornosti, na nej bych moc nedal... hod sem aspoň čísla chyb co mu vypadlo z diagnostiky.
Tam bude ještě pneumatickej egr prostě ho vyndej i stou klapkou řádně ho vyčisti naftou konkorem čističem brzd vyzkoušej zda chodí a reaguje na podtlak poté smontuj a uživej jízdu bez chyby egru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.