Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak do Fabia II namontovat LED žárovky

Od: sikorajaroslav odpovědí: 5 změna:

Jak vložit LED žárovky C6 12v 36W do světlometu Fabia II ,půjde nasadit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

10x

Žárovky nemají homologaci pro provoz na pozemních komunikacích v ČR

Cajti by to podobným oslňujícím debilům měli na místě rozbíjet kladivem...

thetruth

@asd1 Souhlas, skoro každé ráno potkávám blbce v jedničkové fábce, kterej mi doslova vypaluje sítnici z očí. Kdoví co tam nacpal, ale svítí to bíle jako LEDky a ještě pod blbým úhlem, takže jako by měl permanentně dálky. Pokaždé když ho potkám, tak s emodlím za to, ať ho seberou, nebo at už konečně jede na technickou, kde ho s tím rovnou vyvalí ven. Teda pokud není s nimi "kamarád", nebo tam před technickou nedává standardní žárovky.

bery*
hodnocení

1x
Pokud ta dvojková fabia má světla s čočkama a funkční ovládání sklonu včetně jeho obsluhy za volantem, technicky v tom nevidím problém. U jedničkový s H7 v parabolach je to něco jinýho, tam i potkávací jsou jak sklopený dálkový, žádný stínítko v žárovce nebo před a pod ní, tam třeba nabastleny výbojky jsou peklo. I když, viděl jsem i takový, co měly kolem baňky potřebný stínítko právě pro použití v parabolach. Další věc taky může být, pokud by tvar paprsku nevyhovoval, trpělivost s přizpůsobením konkrétnímu světlometu - citlivě priohybat stínítko nebo výstupky po obvodu patice, aby ohnisko přesně sedělo a svetlo kreslilo správnou "hokejku" a neoslňovalo, na H4 výbojkách mám stínítka přímo osově nastavitelný a na H4 ledkach, koupených jen ze zvědavosti na zkoušku, se dá rovnou natáčet celá patice. Ještě problém u těch ledek může byt s prostorem, ten vyčnívající chladič s větráckem se nemusí vejít pod kryt, musel jsem kvůli tomu upustit od záměru použití H3 verze v mlhovkach u oktávky i feldy, nezavřel bych dekl.

tonda*
hodnocení

1x

hodnocení

0x

Mechanicky taky nepůjdou nasadit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]