Zdravím potřeboval bych radu. Za 2 dny mám kupovat vůz ze Slovenska do Čr, s kupujícím jsem domluven že odjedu do ČR na jeho značkách a zařídil bych si přepis. Moje otázka zní. Potřebuju tu jejich kontrolu originality? Zkratka KO. Prodávající mi říkal že to nepotřebuji ale já se radši ptám, sebou dostanu doklady od auta, velky a maly techničak, Protokol o emisich a technické kontrole. Technická je ještě rok platná. Dovozovou technickou budu muset dělat? Jedná se o auto rok 2016. Děkuji moc za případné informace
Hlavně si dobře ověřte VLASTNÍKA - majitele - exekuce - manželka,
nebo i DPH, omezení s nakládáním, rozhodování jednatel - oprávnění, on nebo společně - a s kým. A hlavně prověřte ukonční úvěru - leasingu, pokud nějaké bylo.
Znám pár případů kdy i přes maximální obezřetnost se povedlo koupit auto od NEVLASTNÍKA. nežijeme v Rusku kde se zavře EU voda, ale v EHP ...
Vsetko co suvisi so Slovenskom je mimoriadne komplikovane a obnasa extremnu byrokraciu a to vcetne pripadu ze si tu kupite auto. Je potreba KO pri exporte a vybavit exportne spz. Viac tu: minv.sk/...
paveldvorak
naštěstí neřešíme evidenční úkony na slovensku, to je problém slovenského majitele který se rozhodl postupovat podle základního pilíře EU - volného pohybu zboží...auto může kdykoliv prodat kamkoliv do EU bez KO a členské státy si vzájemně předají informace o přeregistraci...vaše KO v čechách nikoho nazajímá
na přihlášení v čr potřebuje jen to co jsem napsal nahoře
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.