Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta v autobazaru

Od: kupec odpovědí: 14 změna:

Když se koupí auto v autobazaru, tak prodejce uzavírá s kupcem povinné ručení a rovnou vystaví také "zelenou kartu"

( ona už ale nemusí být zelená ).

Ale také uzavírá havarijní pojištění a "tvrdí" že je tam vše.

A pak když se jde se smlouvou do pojištovny, tak se zjistí, že místo všech sedadel je pojištěné pouze řidičovo, že místo všech skel je pojištěné pouze čelní další a pojišťovna tu smlouvu předělávádle požadavku majitele vozu.

To ten prodejce tomu nerozumí nebo nemluví úmyslně pravdu a nebo proč to takto dělá?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

6x

Proč ten trpný rod? Každý by si měl přečíst, co podepisuje, všechny podmínky a okolnosti a hned namítat, aby se to právě nezjistilo třeba až bude pozdě. V autobazaru se dá čekad ledacos, oj eb zejména.

hodnocení

3x

Pane...to je jedno, kolik máte nicků..

Zelená karta být musí stále, do příštího roku.

že je tam vše***definujte Vy, co si představuje pod pojmeme vše?

proč to takto dělá***to se zeptejte jeho.

hodnocení

3x

Pokud si neuzavřete svoje pojištění dopředu, tak to z autobazaru berte že je to jako pro odjezd od nich. Do dvou měsíců od sjednání můžete vypovědět. A pokud je to sjednání zaplacením tak prostě nezaplatíte a pojištění ani nevznikne.

hodnocení

3x

Nelíbí se mi tvoje zobecňování, to tvoje prodejce uzavírá, vystaví, nerozumí atd. Né všude to tak chodí. Prostě přišel jsi do bazaru nepřipravený, neznalý, neposlouchal jsi, co ti bazarista říká a vše jsi slepě podepsal. Já mám zkušenosti opačné, ale vždy vím co chci, na nejasnosti se nebojím zeptat a ověřit si, co mi říkají. A hlavně si smlouvu přečtu, celou, než podepíšu.

hodnocení

1x

já nevím ,a le já si při koupi auta z bazaru vyžádal kopii ORV II a udělal se své PR dle sebe a u ústavu dle své volby! Jinak co mám na pojištovně potvrzeno-do 2 měsíců lze toto zrušit (ale proč ak čekat 2 měsíce, že?) nebo nezaplatit a tudíž zanikne (takto to bylo ještě před 3 roky u ČSOB). Jednou mi bylůo takto uzavřeno PR (šlo přes 3 osobu) , zašel jsem na pobočku, předložil smlouvu a nechal si ji upravit z vyloženě nevýhodné pro mne na sice taky nevýhodnou, ale podstatně lepší (ona snad každá je výhodná pro pojištovnu ne pro klienta!

Pro upřesnění-vyhledl jsem na inzerci dané auto, přijel podíval a řekl bazarníkovi že ho beru- poskytl mi kopii ORVII + další věci (bylo v komisi nebylo bazaru!). Po jeho info po tlf jsem dojel, předal své doklady-kopii ZK , PM , podepsali jsem dva výtisky KS, zaplatil poplatky + kupní cenu a jel jsem domů . Jo ještě jsem si vyhledal možný postih za jízdu bez dokladů od vozidla-jinak bych nechal auto další týden, ne v bazaru, ale u tchýně v garáži( bylo to 100km od mého bydliště).

paveldvorak
hodnocení

0x

Ten prodejce má červené tenisky a zlatý řetěz?

mathew
hodnocení

0x

Buď lžete a nebo jste zatajil 90% informací, protože povinné ručení určitě nemůže být pouze na sedadlo řidiče už jenom z toho důvodu jak funguje...

Cože? Tohle - "Ale také uzavírá havarijní pojištění" - jste četl?

Navíc k PR může být i připojištění dalších možností-sedačky , zavazadla, okna...

mathew

Ano to jsem četl, ale z dotazu mi není jasné jestli se to co nesedí týká jenom toho havarijka nebo všeho, ale co chtít po podpisovém automatu, kdyby si tazatel přečtl co podepisuje tak by se nedivil co všechno mu chybí...

mi není jasné ***OK a teď je to již jasné?

Přeji krásnou neděli.

paveldvorak
hodnocení

0x

některé autobazary udělají jakoukoliv pojistku pro kupuijícího po internetu s tím, že mu vytisknou papíry ale částku pojištovně nezaplatí...bohužel dnešní právní úprava umožňuje získat zelenou kartu bez zaplacení...klidně dá takovou kartu kupujícímu s tím aby jí doma zahodil a udělal si lepší pojistku...

Od 1.1.2024 má být povinné ručení online, to znamená, že kdo bude mít v ruce papírovou zelenou kartu ale v systému ČKP nebude o pojsitce NIC, ten nemá auto pojištěné...

hodnocení

0x

Před 2 týdny jsem kupoval pro manželku auto v autobazaru ( známém ).U přepážky mi pracovník sdělil,že auto musí mít povinné ručení.Umožnil mi sednout za počítač a v Rexu jsem si vybral a nakonfiguroval zákonnou a havarijní pojistku podle mojich představ,vůbec mi do toho nezasahoval.Poté mám ještě 10 dní na to,abych ji změnil,popř.přešel k jiné společnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]