Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford mondeo 1997 rozvody

Od: ppeter* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem vlastníke mondea ročník 1997. Auto jsem kupoval v roce 1997 za neskutečných 750tis...

aktualnivozy.cz/...

Od té doby jsem s tím autem jezdil pouze směr jížní čechy, tedy jen po dálnici, auto nepoznalo zimu!

Do dnes jsem najezdil pouhých 83tis kilometrů. Přes zimu jsem odpojil autobaterii a uschoval auto v garáži...

Myslím, že lepší konfort si toto auto nemohlo přát. Vše bezproblémů, ještě nebyla objevena ani jedna porucha...

Trápí mě ale jedna věc, od té doby co jsem koupil auto zde nebyly dělané rozvody a já si neustále kladu otázku jak dlouho mi tato jízda vydrží, jedná se prakticky o krásně zajetý 1.8 16v zetec...

Jaké jsou Vaše názory, uvítám odpovědi zkušenejších řidičů.

Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

97 rok, 83 000 najeto, nejvyšší čas na výměnuý rozvodů. Samo sebou komplet rozvody a to i vodní pumpu.

asi2
hodnocení

0x

Já jsem nechal vyměnit rozvody na Fordu Mondeo 1,8 TD, r.v.1998, také jsem nevěděl jak jsou staré a stav. Na nových jsem najel 41000 km a prasknul. Auto jsem prodal za 3000 Kč. Ty staré byly lepší jak ty nové, ale to jsem nevěděl. To není asi váš případ. Raději měnit.

ppeter*
hodnocení

zajímalo by mě jak dlouho s tím vydržím ještě jezdit ...

k2

To Vam nikdo nerekne. Rozvodak muze klidne auto prezit, muze najet dalsich 200tis. nebo taky 2km...

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak už bylo napsáno - vyměnit komplet rozvody. Může to najet 2km-200tisíc km, takže bych to neriskoval. Řemen už bude pěkně spuchřelej.

olaf71*
hodnocení

0x

u tohoto motoru se dělají rozvody po 120 tis. km.

ladaadal*

To jo, ale, když se s tím jezdí, když ne, tak se upřednostňuje stáří rozvodů.

90-120tis a nebo 5 let nevim jestli to plati všeobecně..

olaf71*

já jsem osobně dělal rozvody u všech starších aut, ihned po koupi. těch pár tisíc je nic proti event. následkům potkaných rozvodů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]