Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s Mini cooper S r53

Od: eva* odpovědí: 21 změna:
Zdravim, mate nekdo zkusenosti s Mini Cooper S r53? Je vhodny na kazdodenni cesty do prace ci do skoly? A jak je na tom s poruchami?
Za kazde info budu rada. Dekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

To zalezi, co od toho cekate. Jedna se o male "tvrde" sportovni auticko s kompresorem preplnovanym motorem. Jizda tedy nebude ani pohodlna, ani nebude davat valny ekonomicky smysl. Ceny dilu (a servisu) budou odpovidat tomu, co jste si koupila.

Ohledne poruch pocitejte hlavne s pravidelnou vymenou podvozkovych dilu.

ja1
hodnocení

1x

Toto autíčko má příbuzná, pro ženu je hezké ale to je vše a je to nic moc. Odpich to má, ale jízda je v tom jako na kostitřasu = velice tvrdé odpružení, po českých silnicích je v tom dost drncačka.

Co se týká oprav, motor je BMW, začal tam pak být s něčím problém, kolem motoru není pořádný přístup, muselo to jít na diagnostiku a opakovaně do servisu specializovaného přímo na BMW a Mini, co se pamatuju tak zkoušeli jinou řídící jednotku, (ta původní šla někam na testování) pak zase palivovou nebo zapalovací? lištu a kdesi cosi, až to konečně nějak rozchodili a to lítaly ne tisíce ale desetitisíce! *sok*korun takže celkově na opravách si velmi, velmi draze zaplatila*plac*

bobann
Ano, probůch ano, probůch ano... Probůh *zed*
Konečně pravdivý názor
1)na české silnice moc tvrdý, dokonce to vyklepavalo plošný spoje a byly problémy s elektronikou.
2)je to výkvět nebo spíš výmrd Angličanů a BMW. Ty opravy jsou drahý
3)malý auto nevhodný pro cestování víc jak dvou lidí
4)navíc kvůli málo prostoru kolem motoru to auto v servise h zas tak moc neviděj rádi ani garážníci co jsou šikovní a kde by si nemusela brát slečna hypotéku na opravu nebo nechat na Ukrajině vymontovat ledvinu nebo plíci kvůli penězům
Neobhajujte tady ten nesmysl pro slečnu
Ale vlastně nebojte se, rádci K2, berger, agentOO7 rádi přispějí, třeba tou ledvinou... *palec*
Takže palec pro "ja1" a pánové K2, 007,berger každý mínus jedna ledvinka *palec*
k2

@bobann: Copak, dotkli jsme se Vasi nedotknutelne italske znacky? Pravdivost nazoru urcuje to, zda se shoduje s tim Vasim a zbytek je treba bez argumentu zesmesnit? Zajimave.

bobann
K2
Pro mě Alfa Romeo není nedotknutekna značka.
Už jen to, že ti kokoti nebyli schopni udělat praktický kombi, kdy nakládací prostor je příliš zúžený. Nebo aspoň vyrábět hatchback, protože do těch sedanů nelze dát něco většího.
Ať se ti kokoti podivaj na prodeje Superb Combi vs sedan.
Jsou to dementi. Taková Alfa Giulia Combi by byla skvělá.
Zklamání v designu je pro mě Alfa TONALE. Vypadá to jak kdyby tlupa hipsterů zvedla auto z 90.let minulyho tisiciletí.

hodnocení

0x

Na závodní okruh je dobré.

hodnocení

0x
Tady se asi někdo zbláznil. Probůch¡!
Probůch *zed*
Probůh *zed*
Proč takový tvrdý, malý klump na denní dojíždění
Co třeba takovýhle hezký a daleko větší auto? Se kterým se dá vyjet i na výlet do zahraničí.
Tohle má i černý kožený sedačky, co se skvěle udržují, není nutný tepování atd...
auto.bazos.cz/...
doplněno 28.10.23 18:56: Má to přední i zadní dveře
Zkušenosti s Mini cooper S r53
Zkušenosti s Mini cooper S r53 #2
k2

K cemu je dobre na dojizdeni vetsi auto, co ma predni i zadni dvere? S Mini se neda jet do zahranici?

Jinak Mini samozrejme take melo kozene sedacky (jestli vsechny nebo jen urcite vybavy netusim) a navic jde koupit o dost levneji nez toto (taky je starsi)...

S mini jet do zahraničí je jako tam jet Smartem s přeplněným motorem.

...

Já kožený sedačky nemusím. V létě je na nich vedro a v zimě bez výhřevu kosa.

k2

@gumidek: Pokud velikost auta posuzujeme dle rozvoru (coz je narozdil od celkove delky logicke), tak Mini 2495, Felicia 2450, Fabia I. gen. 2462 (Smart 1870).

Delka: Mini 3850, Felicia HB 3855. Tedy kratka felicie je o hrozivych 0,5cm delsi nez Mini.

Ano Mini ma kola v "rozich" a tedy zadne previsy, ale proc v 1 ci 2 osobach s nim necestovat?

Protože Felicia je skákavá koza a Fabia je nízko položená a nepohodlná s tvrdými sedačkami.

Stejně tak mini je tvrdé jako téměř všechny BMW.

Na cestování bych si vzal Superb 2, Octavii 2 combi, protože zrovna tahle auta mám odzkoušené a pěkně sedí na dálnici. Zadek přesahuje a jízda je houpavá a pohodlná.

Jak zadek končí se zadním nárazníkem ála Felicia, Fabia, Mini, Panda... tak bych nechtěl jet do Chorvatska nebo Německa.

Jsem rád, že z těchto aut vylezu po 150km jízdy a musím se protáhnout a rozchodit. Mám 187cm.

Do školy či zaměstnání, proč ne. Tam posuzuji jen tvrdej podvozek u mini. Sedačky bych do práce přežil.

Taky jsem se mockrát svezl v Audi 100 C3. Tou bych jel až na konec světa. Interiér = ložnice s obejvákem. Nic lepšího jsem zatím u dnešních aut neviděl a neseděl. Pérování perfektní, podvozek vyžší i na menší terén. Dálnice pohoda.

Kdo chce žebřiňák, tak ať trpí v BMWčkách.

k2

@gumidek: Tak seriove BMW rady 5 mi jako zebrinak neprijde.

Nejel jsem, takže nemohu posoudit, ale je to možné, že se zlepšili.

Probuh a proc kupovat neprakticky auto Mini?
A bejt limitovanej tim,ze muzou jet na vylet jen 2lidi a zavazadla.
Proc probuh nekoupit daleko praktictejsi auto? Kde neni problematicky nastup vsech 4 osob?
Jake vubec jsou ceske silnice pro to Mini?
Copak to bude za vylet s prateli,kdyz z toho vylezou vsichni naklepany jak rizky?
Velikost kufru je treba u ty alfy cca 360 l. Ten srac co chce tazatelka ma 160 l.
To uz je lepsi petidverovej golf nez ten Mini BMW velorex. Ta Alfa je aspon krasny auto.
To neni prakticky auto ani nahodou.
Uz me to nebavi. Cela otazka je velkej blabol. Kdo chce kam,pomozme mu tam...
eva*
Bobane, muzu se zeptat, kolik ma to tvoje nadupane alfa romeo najeto?
k2

@boban: Treba proto, ze tazatelka jezdi sama, nebo max ve 2lidech? To same velikost kufru, to je nejaka posedlost? To vsichni musi jezdit minimalne 4dverovymi auty s obrovskym kufrem?

To auto v inzeratu neni moje.
Ja mam AR 156 ,vyrobeny v roce 1999,KOUPIL JSEM TO ZA 35 tisic Kč v roce 2015,jezdim tim dodnes. Prakticky pohodlny auto. Zadna skakaci koza a pritom tak dobre drzi v zatackach.
@k2
Je to mlada zena,studentka. Tak at taky jede obcas s prateli treba do Alp, do Rakouska, Nemecka. Na tom neni nic spatnyho. Proc by se meli mackat v tom malym sraci? Probuh...
k2

@boban: Treba nema rada hory. Probuh!

Jste ochoten prijmout fakt, ze vsichni lide nechteji, nebo nepotrebuji auto vyssi stredni tridy? Znacky A-R? Ojete naftove?

Proc sraci? Mini 1.generace (narozdil od 2., ktera je zadarmo draha) neni z technickeho hlediska zadny pruser.

Když ( pokud vůbec) potkám A-R, přehlídnu ji jako loňský sníh. Mini coopra vidím a bral bych ho, to je prostě jiný auto...*frajer*. Mmchdm, proč tolik variací na nějakého probocha v tomto vlákně? Jsem si vzpomněl na knihu "Nonstop", podle které časem Bůh zkončil jako průměrná kletba...*smich*

007cz
Tady se asi někdo zbláznil, "probůch",za ošklivou AR dávat peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]