Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Dostal jsem do rodinné péče škodu 105s po dědovi a mimo jiné ji chci dopřát původní obutí. Dle technického průkazu označení 165 SR (165/80 R 13 ) tzv.hadovky. Nevím jestli je reálné je sehnat díval jsem se na netu ale nic moc Vranik je má v R14 a když jsem emailem komunikoval jestliže jsou schopni v R 13 tak že ne že nemají lisovací formu na R13? vždyť je to nejběžnější rozměr. Tak jsem jim psal že netrvám na přesném rozměru dle TP. Tak na jinou kostru ať má ale ten hadovkový vzorek? opět ne tak jsem poděkoval a jsem hned s nadějí zde poradíte prosím kde sehnat tyto pneu nebo alternativu děkuji
Autentičnost auta . Prdět na ní, alespoň do té míry, že je jedno, jaký je vzorek
hlavně to musí odpovídat předpisu (rozměry) kvůli TK.
Tak určitě se tam podívám, ale teprve začínám .Tak jako letitý uživatel a příznivec poradny jsem začal otázkou na místní rádce .
V praxi jsou 2 hlavni "tabory". Ti co maji auto na jezdeni koupi normalni soudobe radialky s nejakym "klasickym" dezenem. Ti co moc nejezdi pak shani obstarozni, dobove korektni pneu. No a 3. tabor kupuje velice drahe novodobe repliky starych pneu, ale to se tyka spise diagonalek, belobokych pneu a ruznych "hadovek" na predvalky.
Na vozy Š-105S a Š-120 se používaly v novějším provedení radiální pneu 165SR13 se vzorkem OR6, tedy ty tzv. "hadovky" (nikdy jsem toto "označení" neslyšel, přestože jsem na škodovkách koncem 60. a během 70. let "odkojen"). Na vozy Š-105L, Š-120L a vyšší se používaly pak radiální pneu s OCELOVÝM kordem 165SR13 se vzorkem OR. Oba vzorky nebyly původně Barumácké, byly převzaty od západních výrobců.
Opravuji: ...pneu s OCELOVÝM kordem 165SR13 se vzorkem OR34.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.