Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky hadovky R 13 na škoda 105s

Od: luigi® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den

Dostal jsem do rodinné péče škodu 105s po dědovi a mimo jiné ji chci dopřát původní obutí. Dle technického průkazu označení 165 SR (165/80 R 13 ) tzv.hadovky. Nevím jestli je reálné je sehnat díval jsem se na netu ale nic moc Vranik je má v R14 a když jsem emailem komunikoval jestliže jsou schopni v R 13 tak že ne že nemají lisovací formu *nevi*na R13? vždyť je to nejběžnější rozměr. Tak jsem jim psal že netrvám na přesném rozměru dle TP. Tak na jinou kostru ať má ale ten hadovkový vzorek? opět ne tak jsem poděkoval a jsem hned s nadějí zde poradíte prosím kde sehnat tyto pneu nebo alternativu děkuji *uf*:)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

4x

V roce 2023 je R13 nejbeznejsi rozmer? Nespletl jste si tak trochu stoleti?

hodnocení

Já se neptal v otázce na nejběžnější rozměr pneu v 21 stoletím ,ale děkuji za přínosnou odpověď *cteni*

Ne neptal jste se ale jen jste to tvrdil, že je to nejběžnější rozměr. Není již dávno to není .

hodnocení

2x
"hadovky"myslíte jako OR 6? Ty se ale pokud vím dělaly na první "stodvácy"a to v rozměru 155 SR14. Novější, co byly z fabriky na 13"kolech, měly dezén OR 34 a ty v daném rozměru Vraník v nabídce má, takže by je snad nebyl problém vyrobit.
pneuvranik.cz/...
OR 6 v 13"jsem snad ani nikdy neviděl.
hodnocení

No šel jsem po nich protože na vozidle nasazeni nějací číñani, ale v kufru jsem dostal 2ks disku s pneu *sok*viz foto a to jsou hadovky,ale jestli tam mají být správně ty OR34 tak jdu do tohoto dezénu děkuji *jasne*

Pneumatiky hadovky R 13 na škoda 105s
OR6 se ve své době dělal v rozměrech na auta, která tu v té době jezdila.Já mám na Wartburgu or švestky v rozměru 165r13 Dělaly se jak origo nové gumy,tak protektory na původní diagonální kostru Pneumant...Dokonce jsem jednou v bazaru viděl starého Peugeota na Michelinech a vzorek byl nachlup stejnej jako ČSSR hadovka or6 *smich* Protektory to nebyly,takže je otázka,kdo ten vzorek od koho obšlehnul *smich* Jinak je pravda, že na ty 13" se běžně používala or 34..Byl to lepší vzorek než or6
hodnocení

Jde mi hlavně o autentičnost toho vozu děkuji ;)

kmet

Autentičnost auta :) . Prdět na ní, alespoň do té míry, že je jedno, jaký je vzorek *alene* hlavně to musí odpovídat předpisu (rozměry) kvůli TK.

Kmete..U veterána se na autentičnost neprdí..Jsou dokonce výrobci gum, kteří nabízejí pneumatiky na veterány s "dobovým" vzorkem,ale jsou docela drahé. Není nic horšího, než když se veterán zprzní nějakou moderní součástkou! Je k zblití se koukat na veterána s plastovými zrcátky,když tam nemají být..Plastová mlhovka vzadu se dá nahradit kovovou replikou..Moderní ramínka stěračů,plastové puklice atd..

mnohdy i ta replika není pravé ořechové...

pkj
hodnocení

1x
Co pokoukat nějaké veteran "fan"diskuzní fora.
Jak to reši jiní.
Silně pochybuju,že tento typ někde seženete a když tak to bude spuchřivělé a zrajblovale jak prase..
hodnocení

Tak určitě se tam podívám, ale teprve začínám .Tak jako letitý uživatel a příznivec poradny jsem začal otázkou na místní rádce .*jasne*

k2

V praxi jsou 2 hlavni "tabory". Ti co maji auto na jezdeni koupi normalni soudobe radialky s nejakym "klasickym" dezenem. Ti co moc nejezdi pak shani obstarozni, dobove korektni pneu. No a 3. tabor kupuje velice drahe novodobe repliky starych pneu, ale to se tyka spise diagonalek, belobokych pneu a ruznych "hadovek" na predvalky.

hodnocení

0x

Na vozy Š-105S a Š-120 se používaly v novějším provedení radiální pneu 165SR13 se vzorkem OR6, tedy ty tzv. "hadovky" (nikdy jsem toto "označení" neslyšel, přestože jsem na škodovkách koncem 60. a během 70. let "odkojen"). Na vozy Š-105L, Š-120L a vyšší se používaly pak radiální pneu s OCELOVÝM kordem 165SR13 se vzorkem OR. Oba vzorky nebyly původně Barumácké, byly převzaty od západních výrobců.

doplněno 27.10.23 17:31:

Opravuji: ...pneu s OCELOVÝM kordem 165SR13 se vzorkem OR34.

hodnocení

Asi jsem měl v otázce uvést ještě rok výroby vozu 1983 omlouvám se všem *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]