Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto je v servisu příliš dlouho

Od: jakub3 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu nebo pohled jak byste postupovali vy.

V lednu 2023 jsem domluvil servis auta, 6.2.2023 bylo převzato mechanikem. Měla se dělat generálka motoru, kterou nakonec nedělal domluvený mechanik, ale firma na kterou jsem dal kontakt v případě, že by si můj mechanik nevěděl rady. Pro motor jsem si sám musel jet do Kladna a přivézt ho mechanikovi, jelikož prý neměl na cestu čas a zaplatil jsem 56tisíc. Generálka samotného motoru trvala cca 1,5 měsíce. Můj mechanik měl za práci jen motor vyndat a vložit zpátky.

Celou dobu má jen výmluvy, že nemá lidi(pracovníky), přitom bere pořád další kšefty. Je to cca 9 měsíců a žádný termín kdy to bude hotové. Stálo mě to hromadu dalších peněz, náhradní auto a podobně.

Když jsem ho včera oslovil, začal na mě řvář, že pracuje od rána do večera, nemá čas na nic a jak si vůbec dovoluju psát, že jsem na něj nas**nej. Nejhorší je, že se známe cca 12 let, byl to dobrý kamarád rodičů a vždy vyšel vstříc.

Auto je rozebrané, nikdo by to skládat za něj nechtěl. Co radíte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Bývalý kamarád.. Prostě na tebe sere, to kamarád opravdu neni. Udělat si čas je to nejmenší, prostě si vyčlení termín a do toho jiný zakázky nedá. Nasliboval ti opravu a v reálu tě připravil o auto...

Auto odvézt jinam kde to poskládaj, u něj to nehrrozí.. Určitě to nebude za levno, takže možná skončís tak že prodáš motor i zbytek auta někomu na díly. Předpokládám že není písemná zakázka na opravu, takže z něj legálně ani nemůžeš nic vymáhat...

hodnocení

1x
Ja bych sehnal jiný servis odtahovka a tohoto blbečka bych poslal tam kam slunce nesviti a nedal mu ani korunu a ještě mu udělal pěknou reklamu

hodnocení

1x
Ma vubec jeste ten motor? Nebo uz vrni v jinem autě? Vidim v tom spis nejskou cunarnu nez ze by vylozene nemel cas. A nebo si nevi rady.

paveldvorak
hodnocení

0x

Omluvit se a počkat. Vím že servisy mají hodně práce protože aut přibývá a přetrvávají problémy s díly, kamaradá čekal týden na brzdový kotouč na kamika a když přišel, byl o několik milimetrů širší...takže vrácení distributorovi a čekat na výměnu...ten druhý pasoval...10 dní se jen čekalo na díly

Omluvit sa? Za co? Nemal by si este nechat nakadit na hlavu a podakovat za to?

asd1

10 dní a od března je dost rozdíl. Ty by ses omlouval snad i bytaři že jsi měl zamčeno a on musel vylamovat dveře *zed*

hodnocení

0x
Bohužel..Ani kamarád není záruka kvality nebo slušného jednání.Psal jsem tu nedávno o kamarádovi zedníkovi,na jehož práci se čeká měsíce a když přijde slíbený termín, tak ho posune..Má tolik zakázek, že si vybírá tu lepší a výnosnější a méně pracnou pro něj..Když přijde, tak mu dělám přidavače a pak ještě uklízím bordel a škody *alene* Je mi jasný, že když přijde někdo cizí, tak to bude dražší a zedníci obvykle ssebou tahají různou verbež jako pomocníky..Proto jsem ještě rád, že mám na zahradě nebo v baráku člověka, kterého znám..

hodnocení

0x
To je skutečně extrémně dlouhá doba. Asi má důvod, proč se mu do toho nechce. Už to neumí dát dohromady, něco podělal, nějaké problémy se vztahy k vaší rodině..
Jinak opravdu auta stárnou, nové si může dovolit málokdo, schopných automechaniků je málo, tlak roste. A bude hůř, tedy do doby, než nám prostě zakážou auty jezdit.

glyx
hodnocení

0x

Je to dlouho, ale hodně záleží na tom, jak jste byli domluveni. Kamarád (známe se od školky, tedy přes třicet let) mi dával dohromady auto a trvalo mu to taky skoro půl roku, ale dal mi na výběr. Buď to udělá rychle, ale pak zaplatím cenu jako běžný zákazník, nebo to bude za hubičku, ale bude se tím zabývat, až nebude mt na dílně zrovna co dělat. Tak to holt trvalo dlouho. Navíc mám aut víc, tak mě nijak to neomezovalo.

Přestrojení a výměna motoru není práce zrovna na hodinu, ale tohle je fakt dlouho a pokud to ale mělo být za běžnou cenu, tak je ostřejší komnikace asi na místě. Přikláním se k tomu, že něco pokaňkal a neví si s tím rady.

Alfa romeo 147 TS 1.6
Vymena motoru na zahrade 2dny prace-od rana do vecera jeden clovek.
Kladkostroj improvizovany z utahovaci kurty s racnou,zavesene na vetvi stromu.
Bez nejakych velkych zkusenosti
A hlavne bez vyhody dilenskyho velkyho zvedaku na auta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]