Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu nebo pohled jak byste postupovali vy.
V lednu 2023 jsem domluvil servis auta, 6.2.2023 bylo převzato mechanikem. Měla se dělat generálka motoru, kterou nakonec nedělal domluvený mechanik, ale firma na kterou jsem dal kontakt v případě, že by si můj mechanik nevěděl rady. Pro motor jsem si sám musel jet do Kladna a přivézt ho mechanikovi, jelikož prý neměl na cestu čas a zaplatil jsem 56tisíc. Generálka samotného motoru trvala cca 1,5 měsíce. Můj mechanik měl za práci jen motor vyndat a vložit zpátky.
Celou dobu má jen výmluvy, že nemá lidi(pracovníky), přitom bere pořád další kšefty. Je to cca 9 měsíců a žádný termín kdy to bude hotové. Stálo mě to hromadu dalších peněz, náhradní auto a podobně.
Když jsem ho včera oslovil, začal na mě řvář, že pracuje od rána do večera, nemá čas na nic a jak si vůbec dovoluju psát, že jsem na něj nas**nej. Nejhorší je, že se známe cca 12 let, byl to dobrý kamarád rodičů a vždy vyšel vstříc.
Auto je rozebrané, nikdo by to skládat za něj nechtěl. Co radíte?
Bývalý kamarád.. Prostě na tebe sere, to kamarád opravdu neni. Udělat si čas je to nejmenší, prostě si vyčlení termín a do toho jiný zakázky nedá. Nasliboval ti opravu a v reálu tě připravil o auto...
Auto odvézt jinam kde to poskládaj, u něj to nehrrozí.. Určitě to nebude za levno, takže možná skončís tak že prodáš motor i zbytek auta někomu na díly. Předpokládám že není písemná zakázka na opravu, takže z něj legálně ani nemůžeš nic vymáhat...
Omluvit se a počkat. Vím že servisy mají hodně práce protože aut přibývá a přetrvávají problémy s díly, kamaradá čekal týden na brzdový kotouč na kamika a když přišel, byl o několik milimetrů širší...takže vrácení distributorovi a čekat na výměnu...ten druhý pasoval...10 dní se jen čekalo na díly
Je to dlouho, ale hodně záleží na tom, jak jste byli domluveni. Kamarád (známe se od školky, tedy přes třicet let) mi dával dohromady auto a trvalo mu to taky skoro půl roku, ale dal mi na výběr. Buď to udělá rychle, ale pak zaplatím cenu jako běžný zákazník, nebo to bude za hubičku, ale bude se tím zabývat, až nebude mt na dílně zrovna co dělat. Tak to holt trvalo dlouho. Navíc mám aut víc, tak mě nijak to neomezovalo.
Přestrojení a výměna motoru není práce zrovna na hodinu, ale tohle je fakt dlouho a pokud to ale mělo být za běžnou cenu, tak je ostřejší komnikace asi na místě. Přikláním se k tomu, že něco pokaňkal a neví si s tím rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.