Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním BMW 325i E90, 2007 r.v.
Včera večer jsem jel z práce domů a vběhla mi kočka před cestu, naštěstí jsem stihnul dupnout na brzdy, ale pak se rozsvítili tyhle kontrolky, viz foto. Neví někdo co se mohlo stát? Nebo alespoň zhruba kde bych měl hledat chybu. Děkuji předem za odpovědi..
To může být víc věcí,
V základu:
1/Jak jsou sjeté-tlusté brzdové desky - mají čidlo opotřebení? Kabel?
2/ Brzdová kapalina - hladina v nádržce OK?, Kdy byla naposled měněna?
ABS - může být špatné čídlo/snímač ABS. Pak můžete jezdit, ale ABS nefunguje... Na kterém kole je špatný snímač řekně diagnostika
Bylo lepší s autem zajet někam do servisu, pokud auto brzdí a vidíte hladinku v nádržce s brzdovou kapalinou. Tam vam řeknou příčinu za 5 minut, a uvidíte co dál...
Brzdovou kapalinu jsem kontroloval a byla plná. Ovšem bylo tam dost pavučin a bordelu, takže těžko říct kdy se měnila..Auto jinak normálně brzdí.
Tak už stačí dojet někam na načtení diagnostiky, asi bych to viděl na ten snímač ABS, sám bych si dal třeba ATE a kdybych šetřil nebo cena byla poloviční tak třeba i BOSCH nebo FEBI - jen hrubě pro představu: automobilovedily24.cz/...
Nebudem to tvrdiť na 100%,no myslím si,že je to kontrolka opotrebenia obloženia.
Mala by to byť porucha ručnej brzdy. Kontrolka č.18.
Ne, není.
Kontrolka vypadá jako brzdový buben a pakny. Přímo naznačuje brzdy.
Když se jedná o obložení, tak ty závorky kolem kolečka má přerušované a uvnitř nemá nic.
Svítí mu k tomu navíc ASR a ABS. To by u desek nesvítilo jak vánoční stromeček.
V lepším případě přestalo snímat otáčky nějaké kolo.
Pokud by to byla ruční brzda, tak taky nesvítí ASR a ABS.
BMW má náhon na zadek a nepředpokládám, že táhne zadní kola za sebou a za jízdy svítí vše.
Tato kontrolka není pouze ruční brzda. Je to obecná poruchy brzd.
Rozsvěcuje jí:
ABS jednotka
Ruční brzda
Nízká hladina v nádobce s brzdovkou
...
V tomhle případě je evidentní, že kontrolku rozsvítila sama jednotka ABS
většina starších aut má na brzdovém pedálu spínač,reaguje na takové brždění "na prase",zkus ho najit a vypnout,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.