Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Symbolická kupní cena auta a FU

Od: ernest21 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

plánuji na sebe převést auto, které sem před rokem koupil. Do toho mi něco vešlo a musel sem auto při koupě zapsat na svého známého. Auto je teď jeho. Čekali jsme rok, aby se známý nemusel babrat s daňovým přiznáním. Převod auta chci mít pojištěn kupní smlouvou. Jakou kupní cenu mám do smlouvy uvést? Můžu tam zmínit, že jsem auto již zaplatil a nyní ho od známého kupuji za symbolickou cenu? Jaká je šance že se v tom bude vrtat FÚ a když by se do toho zapojili, stačí jim doložit toho že jsem auto původně platil já a že nikdo na tem nevydělal?

Děkuji za rady!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hej
hodnocení

0x

Ústní smlouva taky smlouva.

hodnocení

0x

Nevím proč to dělat složitě když to jde jednoduše!

na úřadu vypíšete tiskopis Zápis ZMĚNY a s příslušnými doklady předložíte na přepážce (doklady Vás dvou nebo PM, ORV I a ORV II , 800kč spr. poplatek a případně?protokol z evidenční) osoba za řepážkou zapíše změnu do ORV II a vydá nové ORV I. Kupní smlouva není nutná,nevyžaduje se , ale pokud chcete pro klid své duše, sepište ji a FÚ do toho nezatahujte-pokud je to víc jak rok nic se neděje-povinnost PŘIZNAT do zdanění je do roku od koupě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]