Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozumět autům

Od: zuzanka* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
můj přítel miluje auta a s kamarády se o ničem jiném nebaví, ale já jim vůbec nerozumím. Přítel mi zkoušel občas něco vysvětlit, ale bez úspěchu, nemá na mě trpělivost. Auta jako taková mě hrozně baví, vymýšlím i nějaké úpravy pro to své, ale pouze vzhledové. Tak žádám o radu, jak jim porozumět, abych se dokázala zapojit do jejich konverzace?
Předem děkuji za odpovědi!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Nauč se vařit a přítel to ocení víc, než když se budeš zapojovat do jejich konverzace.

Tohle mě ve vztazích vadilo. Matky co nenaučil dcery(mě přítelkyně) připravovat komplexní jídlo.
Proč dělat že žen muzatky. Ale jiná situace by byla, kdyby se tím tazatelka živila byla v oboru

paveldvorak
hodnocení

4x
Já bych se věnoval svým koníčkum...proc se zabývat konicky jiných?

hodnocení

1x

Naučit se nahonem tolik věcí o autech, abys nějak zaujala partičku, která se tomu věnuje dlouhodobě, by asi bylo na hóóódně dlouho a velmi namáhavé, takže možná by bylo mnohem průchodnější se nejdřív naučit skvěle konverzovat a až pak se zaměřit na ta auta.

Potřebuješ, aby se s tebou bavili a když nejsi na jejich úrovni, tak aby tě poučovali (a cítili se u toho skvěle a důležitě a jako kingové). A rozhodně je nechceš nutit, aby se ti věnovali, ale naopak jim chceš umožnit, aby se před tebou vytahovali.

Takže když budeš s nima, tak se občas zeptej na něco, o čem se zrovna baví a poslouchej je pozorně a se zájmem (a pamatuj si, případně si poznamenávej, zajímavá klíčová slova). A pak si je najdi na internetu (a ideálně na wiki) a podívej se, co znamenají a co se tam o nich píše a jak vypadají.

Vymýšlíš si vzhledové úpravy, tak by ti mohlo jít trochu i kreslení, zkoučej si nakreslit, co se dozvíš, případně to pak můžeš použít taky jako záminku a nechat je předvádět se. "Hele, jak jste se minule bavili o tom sportovním řazení, tak jsem si to zkusila nakreslit, jak by to asi v té řadící skříni mohlo vypadat, ale nevím, jestli jsem to strefila, můžete se na to na chvilku kouknout?" A připrav se na to, že to ohodnotí jako úplně blbě a všechno je jinak. To je v pořádku, dělej si k tomu poznámky, něco třeba pochopíš, dozvíš se další slovíčka, oni se budou vykecávat a každý se rád poslouchá, tak jim to prostě dopřej a pomoz jim, ať se cítí strašně chytrý a důležitý a mistři světa. Nepotřebuješ je dotáhnout hned, potřebuješ, aby se v tvé přítomnosti cítili fajn. Hlavně se nenechat zdeptat a nerozbrečet se, když ti to všechno strhají - pokud se tím budou zabývat, je to tvoje vítězství, bez ohledu k jakým závěrům dojdou. Horší by bylo, kdyby se na to odmítli vůbec podívat.

Navíc jsi hezká holka a to se taky dost počítá. (Vím, že jsi, protože jsi mladá a máš přítele, který je taky mladý, nadšený do techniky a stejně s tebou chodí. Pro jeho kamarády jsi prostě krásná a přitažlivá a když se s nima budeš bavit o technice a tvářit se u toho nadšeně, tak jsi rázem mnohem lepší než všechny ty krávy, co tomu nerozumí a ohrnují nad nimi nos. Ano, je to až takhle jednoduché *smich*)

Důležité je to nepřehnat s těma dotazama. Probrat jednu věc na jednom setkání je dost dobré, snažit se procpat další věc do půl hodiny po skončení té první není dobré vůbec. Ono za chvíli stejně poznáš, jak moc si můžeš dovolit, aby je to opravdu bavilo a nebyla to jen nepřijemná společenská povinnost.

A jestli třeba sledujou nějaké závody, nebo tak, tak ta auta jsou hodně zdobená (reklamy a podobně) a když si je budeš kreslit, tak ti to může přinést inspiraci pro tvoje vzhledová vylepšení a taky vykreslenou ruku, kdy jim budeš moct kreslit některé významné momenty z toho. "A pak ho v poslední zatáčce předjel u kraje a dojel do cílové čáry první - a na plochu papíru nacpeš jak ta dvě předjíždějící se autas, tak několik v chumlu okolo a pár fanoušků, nebo pořadatelů a bude to zajímavý obrázek pro všechny :)"

Nech je, aby tě oslňovali svými znalostmi a nadhledem a úžasností a budeš oblíbená a zároveň u zdroje informací a když to pojmeš jako zábavu, tak si to i sama pořádně užiješ *tuc*

A ty vědomosti pak časem přijdou samy *frajer*

zuzanka*
hodnocení

Děkuji
Mega si mi tím zlepšila náladu i den i pohled na věc, děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]