Nejste přihlášen/a.
byl tu kdysi stejný dotaz a objevila se pod ním odpověď že to lze. Chci ale slyšet více názoru.
Udělal bych to nejspíš tak že bych měl nádobu s hadičkou stále ponořenou v brzdovce tzn. že by se nenasál po povolení
brzd. pedálu vzduch.
Kolikrát bych měl každé kolo "vyšlapat" aby se opravdu všechna stará kapalina vypustila? Je to novější Yaris a taky nevím zda tam platí postup od nejvzdálenějšího kola.
Děkuji za rady.
1x
Kdysi dávno, na seatu jsem to dělal tak (bez ABS a dalších el.kurvítek, RV 85 a 91) , že jsem do nádobky lil kapalinu a postupně odpouštěl z nejvzdálenější brzdy-podmínka -v muselo být v nádobce dost kapaliny- když tekla čistá, uzavřel odvzd. šrouba šlo se na další brzdu ,až tekla ze všech brzd čistá, nová kapalina. Nebylo třeba odvzdušňovat, protože tím že neustále byla kapalina v nádobce, nezavzdušnilo se to. I
1x
Dělám to jednoduchým příprackem, kdy nádobku s kapalinou mírně natlakuju přes další nádobku, kde se ten vzduch stlačí.
Pak jen povolím u kola do skleničky a čůrnu i s bublinkama.
Tohle i kapalinu dopouští do nádobky.
0x
JINAK DYCKY SE VYTLACI VIC NEZ SE NASAJE,PROTO NERESID ZE BY SE PRI POUSTENI PEDALU MEL UZAVIRAT ODVZDUSUSNOWAK SROUB.
VIBEC
Sergej? To slyším porpvé u ABS.
Já akorát vím, že Sergej je dieselelektrická lokomotiva.
A co paní ing. ESPíčková?![]()
Vytlačí se stejné množství, které se ve stejném množství i nasaje.
Jinak by brzda nikdy neodbrzdila a kapalina by se v soustavě množila? ![]()
Chtel jsem napsat že se nemusí odvzdusnovak zavírat když se pedál brzdy vrací zpět. Teď aspoň u aut co nemají ESP a další asistenty. ABS nevadí...
*mrk*
*kuk kuk* *palecc*. *frajir* *Frei jer*
0x
Akorát naposledy teď před měsícem jsem si tim naběhl, po týhle chvíli podtlaku mi začaly naplno téct obě zadní prasátka. Úplně naplno, ty gufera si prostě už nesedly a kapalina volně vytékala. Zase dobrý, že se to projevilo takhle na místě a ne za jízdy, takže vlastně chvála kompresorku ...
- Výměna brzdové kapaliny - návod
- Závada brzdového systému - nevrací se válečky
- Brzdy ABS
- Množství brzdové kapaliny-Fabia
- Octavia brzdy
- Octavia 1 brzdí a nebrzdí, co s tím?
- Jak opravit kotoučovou brzdu,
- Nenastartované auto nebrzdí
- Potkávací světla slabě svítí
- Jak pecovat o auto
- Reklamace auta-poškozený motor
- Výměna brzdové kapaliny
- Nestejnoměrný brzdný účinek ZADNÍCH brzd
- Zadní brzdové bubny - kolo se neblokne
- Přibržduje přední kolo-Opel Astra G(2000)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.