Dobrý den Chci se zeptat jak je to se záznamem školení řidičů, mají ho v El podobě na úřadu kde vystavují řidičák. Jsem řidič z povolání a po pěti letech mi bude končit řidičák.tak jsem byl zažádat o nový i z kartou do tachografu.2 měsíce předem ale chcou po mně nějaké potvrzení Že jsme během těch 5 let absolboval školení řidičů. Ale nikdy jsem na školení žádné potvrzení nedostal, během těch 5 let stejný zaměstnavatel .jenom si pamatují že 2 školení proběhly v jednom školícím středisku a 3 v jiném. Předem děkuji za radu
Každý rok dostaneš na papír razítko, s pěti razítky jdeš na úřad. Bez toho ti nic nedají. Sice taky nechápu, proč to vyžadují ač vše opravdu mají v systému, ale musíš do školícího střediska pro potvrzení. Příště si to hlídej a nos si papír na školení s sebou.
Já měl pouze "referenta",ale záznam o školení měl zaměstnavatel, který se mj zúčastňovalů školení taktéž. Na NA s profesním průkazem se účastnili 4 osoby z firmy , z toho jeden z nich si to platil sám ale zase záznamy o tom v AŠ tedy místním školitelském středisku a na firmě! POtvrzení o školení by měl poskytnout zaměstnavatel Pokud sám za sebe tak školicí středisko!
Potvrzení vydává školitel, tedy většinou autoškola, jak zaměstnavateli, tak i elektronicky na registr řidičů, dle trvalého bydliště řidiče.
Je jedno, že jste byl na dvou místech, registr by to měl mít. Pokud ne, musíte jim předložit ten dokument, co máte u zaměstnavatele, nebo dojít do autoškoly, požádat o spolupráci, při dodání opisu školení.
Vy jste nedostával i kartičku pro sebe, kde a kdy jste byl na školení?
Milane, elektronicky to mají na magistrátu vždy. A žádné "pokud ne" nefunguje. Bez toho logicky naprosto zbytečného papíru se s vámi nikdo bavit nebude. Zkušenost mnoha kolegů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.