Nejste přihlášen/a.
Když tam máš jednu matici, tak buď tu matici zkusíš vyšroubovat a tím trochu obnovíš závit. Pak tam našroubuješ dvě nové matice a vzájemně je proti sobě dotáhneš. Tak budeš klíčem zkoušet otáčet spodní maticí (blíže k hliníku) a druhým klíčem budeš šponovat matice proti sobě. Tím by se ti mohlo podařit při trošce trpělivosti a šikovnosti šroub z hliníku vytočit.
A neni to u takto "couhajiciho" sroubu ponekud kontraproduktivni (ve smyslu ze vytahovakem toho jde v tomto stadiu vice zkurvit nez opravit)?
To jsem jednou zkoušel - vytahovat pevnostní imbus z hliníku. Nehlo se to ani o milimetr. A najednou lup a vytahovák byl vejpůl. Novej hliníkovej díl pár tisíc, dodací lhůta několik týdnů, stroj za 5 mega k nepotřebě. Naštěstí šel díl se šroubem demontovat a odvézt na vyjiskřovačku. Stáli jsme jen půl směny. U motoru to ale není řešení. Důrazně varuju před použitím vytahováku - ocel je "zarostlá" do hliníku tak, že to vytahovák nemusí dát...
Souhlas že železo do hliníku "zaroste".Buďte rád že kouká takovej kus šroubu.Můj názor že bez přivaření se neobejdete.Tím se ohřátím ten šroub snad trochu uvolní.Ale čekejte až vychladne,aby se neukroutil.
Pánové, jednomu se to zdá být kontraproduktivní, druhému to nejde, třetímu zaroste. ... A čtvrtému (mně) to jde jako po másle.
spu: Správně. Každý sdělujeme své zkušenosti. A ty jsou takové, jak píšeme. Krom toho je důležité se umět pochválit, protože to za nás nikdo jiný tak dobře neudělá.
A což použít toto , viz odkaz : ahprofi.cz/... funguje na strhlé hrany matic atd. na youtube jsou dokonce videa použití tohoho přípravku.koupi , půjčit...
osobně jako laik bych maximálně vytočil stávající matici tak aby se dala venitř přivařit ke šteftu a pak opatrně vytáčet trochu utáhnot povolit a ž do úpného vítězství, za pomoci nějakého uvolňovače šroubů /WD,...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.