Nejste přihlášen/a.
1x
Generalkovat to ekonomicky nemá smysl,jak začne žrát nesnesitelné tak vyměnit motor..
Bral jsem total quartz 9000. Dobrý je i helix hx7
Sada gufer ventilů cca...600kč
Sada pístních kroužku cca...1000kč
Opravdu se to navyplatí?
Různých motorů s tímto problémem jsem dělal x nikdy se nestalo aby problém přetrvával, moje osobní zkušenost.
V tom rozpisu dost věcí chybí třeba nové rozvody které samotné na tenhle motor stojí cca 10-15tis Kč. A o práci raději ani nemluvím.
Šrouby, těsnění+ 1500kč.
A když si vemeš všechna pro a proti stejně zjistíš že je lepší opravit ten stávající
@dabel... né všechny vrakáče fungují formou skladu z pochybnou minulostí dílů. Jsou i vrakáče, kde stav dílu jde odhadnou podle stavu vraku (bouračka, km na budíkách, stav interiéru, karbon/čistota pod víkem ventilů). Ovšem není to 100%.
A nakonec zjistíš že to žere furt protože válce jsou šišky. Takže bere sice min o ty gufera, ale stejně musíš furt dolivat. Musel bys vyměnit celý polomotor.
Rozvody nestojí desítku ale materiál do 2k.tady můžeš nechat původní,jen je seridis na vackach = řemenice kliky se nepovoluje. Potřebuješ přípravky,buď koupit nebo vyrobit (trn na kliku,pravítko na vacky,bazmek na pridrzeni vackovyho kola).
= drahy voser s nejistý vysledkem X při kazdym tankování dolit půl litru oleje. 5w40 a 10w40 to bere ca stejne-5w je řidší za studena,za tepla jsou ca stejný.
Bazar motor nemusíš něco ocesanyho z kůlny,dost aut má shnilou kastli nebo zboreny zezadu a motor jede. Doprava do 1k prepravcem. Riziko stejný jako koupě jetyho auta,taky stačí/ je treba umět vybrat..
No dobrá, nestopíš ale koupíš z eshopu. I tak se to trojky těžko vejdeš i když to osekáš na minimum.
spíš toto: Sada těsnění, hla/...
+ kruhy.. Neni to komplet, určitě přípravky na rozvody, na nasazení kruhů, momentový klíč, - bez toho to nesložíš nebo vyloženě na prasáka. Kruhy přehodíš jak, že by vana dolu a nový šály? Takže + silikon na těsnění vany, taky těsnění ventildeklu, doprava. Ne do trojky se nevejdeš ani omylem a něco musíš sebrat z dílny. Třeba nářadí. Fakt že to nešlohneš jen využiješ zadarmo.. Cizímu určitě půjčíte taky...
Kdyby tazatel uměl a měl vybavení tak se tady neptá..
Schválně, kolik by účtoval servis kde děláš? Běžná cena jen za sundání a nasazení hlavy je desítka. Nechat překroužkovat tipuju dvacku nejmíň, a to v laciným servise kde to bude dělat lama..
A hlavně, tohle zkoušelo už dost lidí a po překroužkování to žralo furt = byly to vyhozený prachy. Tohle neni TSI kde to bylo kruhama ale válce šišky.
Když to bude žrát litr na 1kkm tak to prodraží provoz o ca 0,15,- Kč/km
Každý mechanik to musí zvládnou za dvě směny i když tem motor bude vidět poprvé. Stejný čas stráví nástrojenim a výměnou motoru z vrakače, pokud bude všechno pasovat s nejistým výsledkem.
Nikde jsem nepsal, že se vejdu do trojky.
0x
Kolik váš motor žere oleje?
doplněno 21.10.23 22:45:
Myslím, že tazatel je dávno fuč a ani jsme se nedozvěděli, kolik oleje ten motor žral. Možná je to pořád v normě.
doplněno 23.10.23 20:12:
Nemyslel jsem konkrétní normu, ale lidově tolik, že to průměrnému řidiči nevadí. U mě to je 1-1,5 l/10 tis.km.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.