Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
U Škody 105 L Typ M 1988 udržované s původní karburací SEDR mi vynechávat motor při sešlápnutí plynu. Nastartuje normálně bez problémů jak studený se sytičem tak teplý bez sešlápnutí plynu.Přidám a auto škube a nejde do otáček.Dám sytič a auto vytáčí normálně a tak vypnu sytič a otáčky drží ale není to 100% chod.Dám další kvalt a vše se opakuje. Sítko čerpadla i karburace naprosto čisté. Vzduchový filtr čistý.Myslím že je příčina někde u druhého stupně ale nejsem si jistý kde? Poradí mi někdo kdo tomu 100% rozumí. Děkuji.
Já jsem Škodovkama odkojen,jezdil jsem od roku 1979 až do převratu.,Pak už jen cizí auta .Teď mám třetím rokem opět Škodu veterána pro radost ,srazy a výlety.Před 40ti lety bych udělal generáklu motoru na polní cestě ale teď po těch létech jsem zjistil že se mi toho hodně vykouřilo z hlavy.
Ty sítka jsou obě čistá,ta pumpička na karburároru byla v pořádku ,membránu jsem přesto vyměnil ale je to pořád stejné. Volnoběh krásný,šlápnu na plyn a bez sitiče motor chcípne.Se sitičem začnu "tůrovat a jsem v plných otáčkách.Vypnu ten sitič a jsem zase na začátku problému.
Děkuji.
Už mám objednané všechna těsnění nutná při sundání a nandání karburátoru .Až přijdou tak se do těch trysek a vzdušníků pustím. Jinak mám ještě jeden náhradní karburátor,možno i na díly.Rozhodně se zase ozvu.
Karburátor nemusíte sundávat. To je potřeba jen pro kontrolu dorazu klapek a to není potřeba běžně nastavovat. Stačí kontrola papírkem zhora. Horní papírové těsnění se používá opakovaně. U SEDR je najčastější vadou ohnuté horní víko.
Dobrý den. Tak jsem se konečně pustil do té své Škody 105.
. Jeden kupec mého zrenovovaného sportovního volantu mi poradil ať vyměním kabely ke svíčkám. Koupil jsem tedy originál české a udělal jsem to. A světe div se,motor po zahřátí zase šlape jak z fabriky.
Takže mu stašně moc děkuji a samozhřejmě všem co se mi snažili poradit. Pán mi děkoval za krásný "Kolíňák" do své Škody 130L a já jemu zase za super radu. Veteránisti si musí pomáhat aby tu ty naše Škody byly co nejdéle. "Volanty zrenovované nebo jen na obšití na Bazoši - volant Kolíňák.
Díky a čauky
Dobrý den.
Tak jsem kvůli Vám sundal koncovku na kabelu a nic podobného jsem neviděl.
Ty kable byly už na voze když jsem ho v roce 21 koupil. Označení 7 MM-PREMIUM SILIKONE CABLE-HIGH POWER 14,
je to asi nějaká Čína. Jsou takový hodně pružný-klidně na uzel. Černý gumový obal,v něm asi bílý silikon a střed černý kabllík.Ten jsem dokola obřízl a vodič je z materiálu jako nějaký chloupky štětce,materiál jsem nepoznal.
Nahradil jsem je kabely Tesla Blatná Škoda 105-120 plyn.. miramaj
Já si myslím že ta měď byla nejlepší. Moto řídím od roku 1976 a auta o tři roky později. Po mědi přišli ty uhlíkové a to byl problém,to se snadno přelomilo. Po převratu přišli všelijaké díly z ciziny a velmi často nekvalitní.
Taky mám raději starou úoctivou měď.,
Ono je to pořád stejný,řekl bych ještě horší.Starý poctivý a spolehlivý se ruší
a v platnost se uvádí nařízení,předpisy atd,které se vylobovali pro velké koncerny a společnosti co dobře zaplatí.
. Češi byli ale vždy koumáci a uměli si poradit ,vyrobit a obejít ty nařízení. Dnes bohužel strašné množství mladých lidí by nejraději jen bylo na
,nic je nezajímá,chtěli všechno,hned a zadarmo.A pak hurá na sítě a zdílet.
Nechápou jak jsme mohli žít v tom pravěku s tím co jsme měli a mohli. Ale mi Brontosauři víme a umíme si pomoct a poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.