Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přikládám fotky autobaterie ( je to jakási odlišná japonská, užší a vyší)
a fotky nabíječky.
Nikdy jsem s tí nepracoval tak poprosím abych na nabíječce nastavil vše správně.
Předem děkuji
Klasicky, jako jakoukoliv jinou. Připojte na správné póly a zvolte typ baterie 12V AGM/GEL. Případně určitě máte k nabíječce manuál.
Jinak baterie není z Japonska, ale z Německa...
Předpokládám, že verze nabíjení regular je pro staré baterie s doléváním destilky... tohle je bezúdržbová.
@doutnak To je samozřejmě možné, ostatně v diskusi k této baterii jsem zahlédl zmínku o Nissanu. To ale nic nemění na tom, že Varta je Německý výrobce. Já si spíš myslím, že tazatel s nabíječkou již pracoval, ale má jiné auto a není si jistý jak to dobít.
bylo by možné tam dát to rychlejší nabijení? za hodinu mě to nahodilo pouze 2%, to asi není úplně ok ne?
kupte si z toho lidlu nabíječku výrazně levnější - nedávno byla v akci za 350,-Kč...
Tuto konkrétní velkou se "starterem" jsem si také pořídil, spíše pro případ náhodné potřeby okolí... a když jsme se pak snažili jedno auto nastartovat, vybitá baterie na 7 V tomuto zařízení nedovolila ani nabíjet ani startovat 12V. Museli jsme ji nejprve oživit tou "hloupou" a až se to dostalo na 12V, pak teprve šlo použít ten rychlonabíjecí a startovací program.
1: STATUS zobrazuje v jakém stavu je nabíjení
2. zde si volím co ukazuje displej - tj asi bych zvolil % nabití nebo napětí
3. zde volím typ baterie ev způsob nabíjení. Zvolil bych 12V regular. Baterie NENÍ AGM tj není nutné vyšší nabíjecí napětí a s DEEP CYCLE nabíjením by se mělo spíše šetřit
4. zde volím rychlé nabíjení, normální a start motoru- zvolil bych normal. Proč nabíjet baterii rychle a zbytečně ji zahřívat a tím ničit
Tvar baterie je pro evropu nejčastěji B13
Tohle je tvar pro korejská a japonská auta B32
Rozdíly patrné a nezámněné.
Poloha plusu a mínusu, uchycení na dolní patku za dno, tvar
Další korejec je A13. Svorka tenká a spodek je doplněn o patku na uchycení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.