Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabít autobaterii?

Od: zapomenuto* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

přikládám fotky autobaterie ( je to jakási odlišná japonská, užší a vyší)

a fotky nabíječky.

Nikdy jsem s tí nepracoval tak poprosím abych na nabíječce nastavil vše správně.

Předem děkuji

Jak nabít autobaterii?
Jak nabít autobaterii? #2
Jak nabít autobaterii? #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Klasicky, jako jakoukoliv jinou. Připojte na správné póly a zvolte typ baterie 12V AGM/GEL. Případně určitě máte k nabíječce manuál.

Jinak baterie není z Japonska, ale z Německa... ;)

Předpokládám, že verze nabíjení regular je pro staré baterie s doléváním destilky... tohle je bezúdržbová.

Nemusí být z Japonska, ale z Japonského auta..Ty mají jiné-neobvyklé rozměry..Tazatel asi s nabíječkou nedělal..aspoň né s touto. Poradí mu spíš někdo, kdo má stejnou nebo podobnou nabíječku. ULG12B3 je Lidlácká nabíječka,určitě jí někdo zná nebo má..

@doutnak To je samozřejmě možné, ostatně v diskusi k této baterii jsem zahlédl zmínku o Nissanu. To ale nic nemění na tom, že Varta je Německý výrobce. Já si spíš myslím, že tazatel s nabíječkou již pracoval, ale má jiné auto a není si jistý jak to dobít.

asd1

Ve Fíku jsem měl Vartu Španělsou (vyrobenou ve Španělsku). Ta byla dobrá, vydržela 11 let a chcípla na stání bez dobíjení.. Novější Varty jsou už jen drahá bída, dvě mi chcíply po dvou letech (a údržbou to nebylo..)

hodnocení

2x
Jsou tam 3 tlačítka
1)- stav baterie ve %
-napětí baterie(např při nabíjení)
-dobíjetí alternátoru (nezkoušel, tak nevím co to ukazje
2)cyklus nabíjení
-12V normál
-12V impusní cyklus
-12V na AMG/GEL aku
-6V normál
3)-normál dobíjení
-rychlé dobíjení
-startování
Běžné nabíjení
1.napětí baterie
2. 12V AMG/GEL
3. normál nabíjení
asd1

check je test alternátoru, tipuju že to bude jen voltmetr..

zapomenuto*
hodnocení

bylo by možné tam dát to rychlejší nabijení? za hodinu mě to nahodilo pouze 2%, to asi není úplně ok ne?

zapomenuto*
hodnocení

v návodu je napsáno že to rychlejší nabijení je doporučeno v zimně a nižších teplotách.

Na podobné nabíječce používám rychlonabíjení i mimo zimu...sledujte při prvním nabíjení stav baterie (teplotu) a ještě lépe je orientačně měřit nabíjecí proud..

hodnocení

1x

kupte si z toho lidlu nabíječku výrazně levnější - nedávno byla v akci za 350,-Kč...

Tuto konkrétní velkou se "starterem" jsem si také pořídil, spíše pro případ náhodné potřeby okolí... a když jsme se pak snažili jedno auto nastartovat, vybitá baterie na 7 V tomuto zařízení nedovolila ani nabíjet ani startovat 12V. Museli jsme ji nejprve oživit tou "hloupou" a až se to dostalo na 12V, pak teprve šlo použít ten rychlonabíjecí a startovací program.

asd1
To je nutný zlo,napětí pod 10v to vyhodnotí jako vadnou baterii- zkratovany clanek. Kvůli téhle možnosti nezačne nabíjet ani startovat. Pak je oživení blbou nabíječkou možnost jak to obejít. To samý by bylo i s nabíječkou za petikilo v akci za 350.
Nabíjí se pomalu - to je spíš dobře,znamená to že má pořád velkou kapacitu.. nabíjecí proud 5A a baterka 35 Ah = z nuly na plný nabití 7 hodin, kvůli ztrátám spíš 8 hodin..
bbbb

Černá nabíječka z Lidlu má i funkci zdroje, takže může nabíjet i do 0 V baterie (nebo 3V, už nevím přesně).

Ona hlavně nemá 6 V, ale 12/24V

hodnocení

1x

1: STATUS zobrazuje v jakém stavu je nabíjení
2. zde si volím co ukazuje displej - tj asi bych zvolil % nabití nebo napětí
3. zde volím typ baterie ev způsob nabíjení. Zvolil bych 12V regular. Baterie NENÍ AGM tj není nutné vyšší nabíjecí napětí a s DEEP CYCLE nabíjením by se mělo spíše šetřit
4. zde volím rychlé nabíjení, normální a start motoru- zvolil bych normal. Proč nabíjet baterii rychle a zbytečně ji zahřívat a tím ničit

hodnocení

0x

Tvar baterie je pro evropu nejčastěji B13

Tohle je tvar pro korejská a japonská auta B32

doplněno 20.10.23 23:05:

Rozdíly patrné a nezámněné.

Poloha plusu a mínusu, uchycení na dolní patku za dno, tvar

doplněno 20.10.23 23:08:

Další korejec je A13. Svorka tenká a spodek je doplněn o patku na uchycení.

Jak nabít autobaterii? #4
Jak nabít autobaterii? #5
Jak nabít autobaterii? #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]