Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadička k ostřikovačům

Od: dedabrno® odpovědí: 4 změna:

Včera jsem zjistil, že u vozu Renault Fluenza mi asi během týdne tlupa kun nebo veverek zdevastala černé hadičky pro přívod kapaliny k ostřikovačům. Zatím jsem to opravil provizorně větším průměrem, ale chtěl bych to uvést do slušného stavu jak má být. Dosavadní rozměry: vnitřní průměr cca 4 mm, vnější cca 7 mm, torza původních hadiček zůstala, takže chci jenom opravu - nastavení chybějících kusů.

Prosím o radu s výběrem vhodné náhrady: PVC jako např. vzduchovací hadičky do akvaria, nebo jiný materiál odolný proti mrazu, např. silikon nebo guma? Spojovací prvky a rozdvojka?

Děkuji za každou pomoc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná vyberete tady, je tam i příslušenství...něco i zde

hodnocení

0x
Ono se to nezdá, ale je tam dost velký tlak. Můj pokus o náhradu silikonem skončil velmi rychle, nafouklo se to jak klobása. Takže cokoliv, co dokážete spolu spojit a vydrží to tlak, třeba hadičky na rozvod vzduchu by mohly být ok, ale určitě ne ty k akváriu, musí to být ty tvrdé.

Já jsem teda z nutnosti na prase použil hadičky k akváriu i ty spojky co jsou na ty akvarijní hadičky.. Spojky slepené sekundovým lepidlem protože to z toho vypadávalo a fungovalo to dva roky než šlo auto pryč. Byl to spoj v interiéru nad spolujezdcem u střechy.. Takže jakýkoliv únik byl hned znatelný a nic...

hodnocení

0x

Z PVC roztoky kapaliny zimní i letní vymejou změkčovadla a hadičky ztvrdnou. Měl jsem je na Favoritu.

Vybíral bych olejivzdorné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]