Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake vyhody na polopřevod

Od: lajci155* odpovědí: 32 změna:

Ahoj Lidičky jak se vede? Chtěl bych se optat jake jsou vyhody na polopřevod? a jsou nejake veci ktere by majtel ktery mi auto prodava musel delat? a o co se bude muset starat nevim nejsem moc skušení tedy skoro vůbec tak mi prosim poradte *modla*

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Pokud prodávající odhlásí auto na nového majitele (polopřevod), dá se říci, že s vozem už nemá nic společného a veškeré povinnosti (zákonné pojištění, STK ... ) připadá už na nového majitele.

lajci155*
hodnocení

Diky za odpověd ty mi odpovidaš často a diky :) ten polo převod tedy nic nestoji? musím k tomu mit kupni smlouvu nebo neco takového? diky moc za odpovědi nejsem vtomhle moc skušení ;) a musi majte odhlasi auto on nebo muzu ja? s plnou moci? diky

vosikac*

*jasne*Dělal jsem polopřevod v pondělí.Nestojí nic.Pokud je převod v okrese, je zapotřebí buď samostatná plná moc nebo plná moc součástí kupní smlouvy.Pokud je to převod z okresu do okresu, není plná moc zapotřebí, bude stačit kupní smlouva.To v případě, že bude auto odhlašovat současný majitel.Pokud chceš tak učinit ty, bude plná moc určitě zapotřebí!

Ale pro tvou jistotu nebude nic lepšího, než v pondělí zavolat na příslušný úřad a za pár vteřin máš jistotu, že nebudeš stát ve frontě s pořadovým číslem zbytečně;)

hanher*

Koupíš auto, prodávající si nechá doklady, se kterýma zaběhne na dopravku na Tebe auto odhlásit, a pak Ti je dá, případně pošle.

Malá TP bude mít ustřihnutý roh, a ve velkém TP budeš zapsán Ty- auto na Tebe bude odhlášeno.

Pak stačí jen pojistka, a hurá do světa.

hodnocení

2x

polopřevod je laický avšak často používaný termín. V zákoně nic takového není. Je to nahlášení změny vlastníka, neboli uvedeb¨ním v techničáku:

převedeno odhlášeno na: KUPCE. (podle druhu techničáku.

To že by se mohle jezdit jen 8 dní je nesmysl

lajci, na uřad dojdete s techničáky, občankou, žádostí a nahlásíte (klidně i ústně) iniciály kupce. Uředník (ce) vše vyznačí v dokladech a je to zdarma.

S pozdravem Milan ICQ 55180641

A co když provozované vozidlo neni řádně nepřihlášeno , způsobí nějaký problém v provozu , třeba zjevnou technickou závadou , případně bez STK (škodu , zranění a pod.) , kdo je odpovědný? Asi ten kdo ignoroval zákonné požadavky.moro

doplněno 19.07.10 18:33:

Omlouvám se.V mojí reakci byla věcná chyba. Správně má být - "provozované vozidlo neni řádně přihlášeno"

nějaký problém?

definujte jaký, páč někdy je vinen (většinou) řidič, někdy majitel, někdy provozovatel. Zjevnou technickou závaduo myslíte co? Bez STK, viník řidič (ale ne vždy).

Nelze přestupky paušalizovat vždy na stejnou osobu, ale případ od případu.

vosikac*

*smich**smich*

Milane, tím myslíte, že si klidně můžu kupce vymyslet a nahlásit kohokoli? Bez kupní smlouvy či plné moci? No to snad néééé!?

cyril*

Vy snad potřebujete k odhlášce vozidla nějakou smlouvu a plnou moc?

vosikac*

Já jí před týdnem potřeboval.

doplněno 19.07.10 19:48:

I když, pokud bych měl kupujícího sebou, tak né ;)

vosikači, ujišťuji Vás, že na přepis nepotřebujete kupní smlouvu, ani plnou moc. (při standardním postupu, páč ve specifickém zvláštním přepisu potřebujete plnou moc, ale to je pro jiný případ, to sem netahejme,)

kupce si klidně vymyslete, ale musíte mít pravdivé údaje r.č. a adresu.

tu snadno zjistíte na internetu.

vosikac*

Já měl kupní smlouvu, s veškerýmy údaji o kupujícím a stejně po mě chtěli plnou moc nebo účast kupujícího.*nevi*

plnou moc na co?

abyste odhlásil vozidlo na sebe, nebo přihlásil na sebe!

to je rozdíl!

vosikac*

Pokud se tu bavíme o odhlášení na kupce, tak pro odlhlášení na kupce.

Ale nejspíš se tu bavíme každý o něčem jiném:D Já o odhlášení na kupce a Vy o přihlášení na sebe.Nebo se mýlím? ;)

erikch*

že do toho zasahuju-je s podivem,.že po vás(co by majiteli auta-pochopil-li jsem správně)při převodu,odhlášce, na dalšího člověka chtějí nějakou p.moc...?! Snad jste právně způsobilý,čili je čistě na vás,na koho a kdy převedete svůj majetek...Jestli není problém-pro zajímavost-na kterém konkrétním dopr.úřadě tohle vymýšlí?

vosikac*

Ano, pochopil*palec* DI Sokolov;)

vosikači, to je to, že někde chyba.

Vy jste majitel a uveden v techničáku, vozidlo prodáte a jdete na úřad abyste ohlásil změnu na nového vlastníka. Na tento úkon určitě nepotřebujete kupní smlouvu ani plnou moc.

pokud je ale v ve skutečnosti něco jiného nežli v popisu, tak pak se avíme každý o něčem jiném. Přihlášení kupce na svoji osobu taky není potřeba plná moc.

Sdělte, prosím, co bylo uvedeno v textu plné moci, k čemu sloužila?

vosikac*

Nebyla plná moc, protože kupující byl udělat zákonné pojištění, tak jsem počkal, až dorazí.Na vyplněnou žádost o změně údajů si úřednice opsala naše jména a bydliště + čísla OP a nechala nás to podepsat a bylo.

doplněno 19.07.10 21:06:

Je to jak píšete.Já byl majitel (prodávající) a odhlašoval jsem auto na nového majitele (kupujícího)

erikch*

V Sokolově asi mají jiná pravidla,a vlastní výklad patřičných ustanovení-osobně mě to dost překvapilo...,fakt zajímavé

tak to souhlasím s Erikchem, páč nemají na toto vůbec žádný důvod ani oporu v zákoně. Jen byrokracie a naplácat jim zadeček.

erikch*

...a ručičky...

nespokojenyurednik

dopravní inspektorát je součástí policie ČR a ta nevede registr vozidel někdy od roku 2001, takže na DI od Vás mohl chtít kdokoliv cokoliv, registrovat jste ale nakonec musel na dopravním odboru nebo úřadu

erikch*

Nazvu-li Pepu Josefem anebo Sašu Alexandrem,všichni víme oč běží a netřeba to zdůrazňovat,že...Tady jde spíš o fakt samotný,že Úřad(ať už dopravní,obecní či inspektorát práce)chce po majiteli věci nějak deklarovat jeho svobodnou volbu, zaručenou Ústavou,naložit se svým majetkem zcela svobodně a dle svého uvážení...

nespokojenyurednik

zatím (bohužel - bohudík?) neukládá žádný zákon ani novému majiteli, na kterého je vozidlo na úřadu odhlašováno, aby také projevil svůj souhlas a svobodnou volbu, zaručenou mu ústavou ...a souhlasil s tím, aby bylo auto na něj "odhlášeno"...v mnoha případech dotyčný o tom, že jeho osobní údaje někdo uvedl na uřadu s tím, že vlastnické právo k vozidlu přešlo na něj vůbec neví...není problém sepsat si na stolku v čekárně úřadu jakoukoliv darovací nebo kupní smlouvu, také není problém napsat si a sám podespat jakoukoliv plnou moc, podpisy totiž nemusí být úředně ověřeny a lze tedy (právě proto) jednat na úřadech jménem kohokoliv bez jeho vědomí...možná to v budoucnu vyřeší změna legislativy...takže to je hlavní " VÝHODA NA POLOPŘEVOD", jak tady hned v úvodu píše náš vietnamský ukrajinec neznalý české gramtiky

hodnocení

1x

Mám takový dojem , že v tzv. polopřevodu ( já tento termín neznám), lze vozidlo provozovat max. 8 dnů. Zákon stanovuje , že nabyvatel je povinen zakoupené vozidlo přihlásit na své jméno do 8 dnů. Oněch 8 dnů , počiná ubíhat dnem uzavření kupní smlouvy (odhlášením vozidla , přechozím majitelem). A nebo je to jinak?miro

vosikac*
hodnocení

0x

Také na základě toho polopřevodu už může minulý majitel zrušit pojistku a tím dnem přechází veškerá povinnost mít auto pojištěné na tebe.Za každý den nepojištění je pokuta dle tipu vozu: sa-apl2.ckp.cz/... + náklady uplatnění zhruba 170kč

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

ty se hlavně nauč českou gramatiku, pravopis, a pak sem něco piš, pes by zvracel kdyby si to přečetl...nejsi vietnamec nebo z ukrajiny?

lajci*
hodnocení

ja se ti na pravopis mužu vy*rat pokud nemas neco kty otazce tak neotravuj magore *zed*

nu*

vzhledem k tomu, že tvá přirozená inteligence zjevně nikdy nebyla narušena školním vzděláním, zdarma ti prozradím netovou adresu, kde o gramatice a skloňování zjistíš něco alespoň dodatečně...podívej na stránky ústavu jazykla českého, který funguje při akademii věd ČR

vladaj

Tobě bych doporučil, abys radil k tématu ty inteligente a nechal si školení o pravopise na někdy jindy.On totiž (asi mimo tebe) nikdo není dokonalý...

nespokojenyurednik

ty se na ty stránky UJC také podívej, procičit se v gramatice nikomu neuškodí, a svá doporučení si strč za klobouk... žijeme ve svobodné zemi a můžu si sem psát co budu chtít a kdy budu chtít:-P ber to jako můj ušlechtilý boj proti negramotnosti

michal958*
hodnocení

0x

prodavajici odhlasi vozidlo na pana x,,, bez poplatku,, pan by vam mel zaslat nebo predat po odhlaseni velky a maly tp ,, male tp bude prostipnuto,, a pri koupi je lepsi mit pisemnou kupní smlouvou, zaridite si jeste evidenční kontrolu na stk to delaji cca asi 25 kc, a povinne ruceni na prihlaseni vozidla stačí ukazat ze mate uzavrene smlouvy nebo jim ukzat zelenou kartu,, a pote by jste mel vozidlo na sebe doregistrovat,, ale na to neni zakon, zakon udava ze majitel vozidla je povinnen nahůasit zmenu vlastnika ,, coz prodavající nahlasil, ja ma auto jehoz hodnota je cca 20 tis a kdybych si spocital eko dan 10 tis tak se to nevyolati vozidlo je na me odhlasene a mam na sebe uzavrenou pojistku a jezdim na to bez problemu,, ale to uz zalezui na kazdem z nnas jak si to udela,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]