Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tato jízda legální

Od: herd® odpovědí: 14 změna:
viz schéma na obrázku. Červená dodávka konrétní lokální rozvážející obědy konrétní lokální restaurace předjede auta čekající na stopce a a jede v protisměru dál z vedlejší. Ty auta z tohoto směru tam mají STOP značku+ vodorovnou značku stop, navíc je v tomto místě 1metr široký chodník a hned 10m vysoký barák, 15m dlouhý,široký, přes který není vidět. Proto tam taky je zrcadlo.
Já jsem byl pozorovatel na vedlejší 50m od křižovatky, tak jsem neviděl jak to dopadlo, vlastně ani nevím, jestli třeba dokonce nepokračovala doprava ( ačkoliv na obrázku červená šipka pokračuje rovně, to není jisté) ani zda tam byly auta.

Je tato jízda legální

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První modrej zastavil, bo si v tom baráku chtěl něco vyřídit (svačinka, cigára, noviny - co je v tom baráku?). Druhej to zahodil za něj a nevěděl, co se děje. Dodávkář sedí vysoko, má přehled, vidí i do zrcadla za roh, tak to prostě s patřičným slovním vyjádřením propálil. Typický pizzařsko - taxikářský styl. Legální to není, praktické jo... Sešli se tři blbi na jedné křižovatce...*smich2*

Jako že si na křižovatce odskočil do trafiky? *smich* Jedině mě napadá, že mu to chcíplo a nemohl nastartovat, pak by se to nejspíš dalo klasifikovat jako objetí překážky.

asd1
hodnocení

0x

Čekají na co? Objet překážku může, předbíhat "frontu co dává přednost" ani předjíždět nesmí.

Natoč, předej policajtům, kokoty který vletí z vedlejší kde nevidí za roh je třeba eliminovat, to nenu udávání ale ochrana životů i životu toho debila.

Je to služebák má knihu jízd, takže řidiče jde ztotožnít..

mathew
hodnocení

0x

Pokud tam čekali až dorazí svatý Dindy tak je objet může. Pokud dávali někomu přednost tak je objet nesmí, ale jelikož se s nikým nesrazil tak to bude ta první možnost...

hodnocení

0x

Tohle je velká prasárna. Jen mi není jasné, na co čekala ta modrá auta, stopka neznamená čekání (není li nutné) a po hlavní evidentně nic nejelo, jinak by tam ten červený blb snad nevlítnul.

hodnocení

0x

Pokud je objel, tedy vozidla stála - vy, co píšete, že je to nelegální - co porušil?

Zastavení na stopce? Tazatel nepíše, že stál za nima, na mě to působí tak, že to prostě projel...

hodnocení

0x

Neznáme konkrétní situaci.Stalo se mi dnes na semaforech - naskočila zelená, a auto přede mnou nic...stijí dál ..Jak byste češili tuhle situaci? Objet nebo čekat než se řidička ( očividně) vykecá a mezitím skočí další červená

Tohle je přece docela běžné, že řidič čumí kam nemá a nejede na zelenou. Určitě to není důvod k objetí. Dám mu čas a pak zatroubím.

Takže místo toho, abys ji objel, což se smí, na ni zatroubíš, což se nesmí. Dobrý.

Jestli ty objíždíš každého, kdo se trochu zdrží na semaforech, je tvoje věc. Já takovéhle zmatky v křižovatce nedělám, raději chvíli počkám a když se nic neděje zatroubím. Nehledě na to, že i kdyby v protisměru nic nejelo, tak nějaký objíždění mi většinou nedovolí fronta aut za mnou, nemám takový rejd, abych objel auto přede mnou bez zacouvání. Jo a prosím, můžeš mi napsat paragraf, který zakazuje zatroubit na nepozorného řidiče?

§ 31
Výstražná znamení
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení.
Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění
řidiče předjížděného vozidla.

odvrácení hrozícího nebezpečí*** to si každý představuje alespo%n 10 variant hroícího nebezpečí.

Že někdo čumí do mobilu a nesleduje provoz je potenciálně nebezpečná situace. Jestli by tohle případný přítomný policista vnímal jako porušení pravidel je otázka, tohle krátké brnknutí klaksonu není na křižovatkách neobvyklé a neslyšel jsem, že by za to byl někdo trestán. Mimochodem, vy také objíždíte každého, kdo se hned nerozjede na zelenou?

asd1

Krátce brknu ať nechrní, když nejede tak koukám co se děje. Když mu to chcípne tak neobjíždim, netroubim, ale v klidu počkám. Nedočkavec kterej když se auto nerozjede do půl vteřiny a začne hned objíždět je nebezpečný kokot, neví proč to auto stojí, klidně tam může přecházet děcko nebo zvíře a přes auto ho zezadu nevidí. Nebo sanita pod majákama bez houkačky, kterou taky za rohem nevidí.

Překážku objíždim až když je jistota že to je opravdu překážka a ne něco jinýho.

Přesně tohle je klasika na přechodech - jedno auto zastaví a pouští chodce, spěchající kokot ho hned objíždí "proč ten blbec zdržuje"a chodce sejme. (Chodec si musí za každým autem ověřovat jestli má volno ve všech pruzích, ne každej to dělá nebo jednou zapomene kouknout a je průšvih.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]