Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám zase pár dotazů a dovolím si to vložit do jedné otázky, protože mi přijde zbytečný psát každou zvlášť.
1) I když mám opravený svoje auto, tak zatím jezdím s Fabii, nemůžu si stěžovat. Akorát teď jak se ochladilo, tak se mi stalo dvakrát, že motor nedokázal udržet otáčky, dusil se a zdechl. Tak jsem ho nastartoval a trochu ho podržel v otáčkách a dobrý. Dneska když jsem viděl projevy tak jsem to udělal automaticky, 5 vteřiny jsem to podržel ve dvou tisících a dobrý, v obou případech to už při dalším startu neudělalo. Může to být řeba vadným benzínem...bral jsem Effectu 95
Teď JTD dotazy:
2) Dal jsem novej setrvačník a byť s největší pravděpodobností teď už přežije tu kastlu, tak přece jen bych s ním rád jezdil tak aby mi vydržel co nejdýl. Vím, že setrvačník nemá rád podtáčení...motor zásadně nepodtáčím nejen kvůli setrváku. A jak je to s rozjížděním z nizkých otáček? Motor za studena vytáčím do 2000-2200 jenže při přeřazení se pochopitel sbírá z nižších otáček...přesně nevím kolik, protože otáčkoměr až tak nesleduju..třeba 1200-1500 bych řekl..fakt nevím. Jak tedy za studena vytáčet motor abych neubližoval ani motoru, ani setrvačníku?
3) Cca 2x do roka vytahuju z auta baterku a nechávám ji dobít. Ještě když s autem jezdil otec, tak měl díru v hadici k sání. Opravil to dost sparťansky, část hadice uřízl, dal tam trubku, napasoval tam část nové hadice a celý to drží asi 4 spony. Trochu nekomfortní je, že origo hadice je je speciálně tvarovaná, je jakoby vedená zadem kolem autobaterie, zatímco ten bastl tak tvarovanej logicky není a tím pádem leží na té autobaterce. Takže když ji chci vyndat, tak musím nejdřív rozpojit tu hadici s tou trubkou...ale tak dvakrát do roka to jde přežít. Nicméně ten kus té hadice co tam dával, tak je lehce natrhlej, není tam díra durch ale chci ji vyměnit, protože je jen otázka času kdy tam bude.
Původně jsem chtěl koupit nebo pohledat v garáži jinou hadici, kteoru bych napojil na tu trubku místo té staré, ale říkám si, že bych to vyměnil celé...ale koupil to nejlevnější..nějaký abakus za 520Kč...protože jsem na podzim kupoval spodní hadici od turba nějakou polskou výrobu za 400 a funguje skvěle a dávat litr se mi za to nechce. :D Ale nabízí se otázka...vyplatí se vůbec investovat do nové hadice...přinese to něco víc, než jen komfort, že to nebudu muset celý vytahovat když budu chtít vyměnit baterku? Je lepší když je to jakoby jeden kus, než když jsou to dva kusy spojený trubkou a sponama? Případně jestli nějak záleží i na tom tvaru..jestli je pro motor lepší když je ta hadice ve tvaru jak to vymysleli inženýři nebo naopak je lepší otcův výtvor...protože s tou trubkou je to celý kratší a jakoby napřímo.
Pro představu posílám obrázky i když je to asi jedno :D
Fabia:
Bez diagnostiky nebude vědět nikdo, proč se tak dělo. Na chos motoru má sposuta věcí vliv. Od vadné lambdy přes čidla teplot, tlaku sání, netěsností sání a výfuku, vadné nebo nečisté klapace, atd... tlaku paliva i klidně kvalitě benzínu.
Efecta je OK.
Novej palivovej filtr máš? 1.4MPi 8v potřebuje 3BAR
No já to auto mám půjčený od tety, měnil jsem ji tam akorát termostat co byl KO. Palivový filtr je umístěný dost nešťastně, do toho se pouštět nebudu. Zkusím to nejsnadnější co teď můžu udělat...vezmu benzín jinde. :D Jinak pečený kuře nesvítí a auto má najeto 65 tisíc...má to od novoty. Takže jedině že bys pokazilo něco stáním...protože to auto nejezdí.
Vždyť je krásně přístupnej...
Před pravým zadním kolem. Hned za prahem.
Stačí najet zadním kolem na 10cm cihlu.
Trubičky z nějakého HDPE na rychlospojky a vrut v plastové objímce.
Rychlospojky pořádně vyprat wapkou, aby v nich nebylo bláto a jdou krásně zmáčknout a vykroutit z filtru ven.
Nevyměníš filtr a měníš pak filtr i čerpadlo. VDO už nekoupíš.
Čerpadlo dá 5-6 a filtr redukuje na zpětném ventilu 3. Jestli se celou dobu pere se zašvihaným filtrem, tak je to tutovka, že čerpadlo zanedlouho odejde i když na jízdě to ještě nejde moc poznat.
Většina aut má palivák ještě z výroby. Ten přetlak se dá dobře změřit i pouhým měřením proudu odebíraném čerpadlem na napájecích pinech konektoru.
Když si zákazník přeje, tak ten filtr rozřežu pilkou na železo a vždy je tam černý humus .
Uhlíkům motorku čerpadla vadí jak nedostatečné chlazení palivem (málo paliva v nádrži - běhá teplej benál), tak zvýšený odběr proudu (ucpaný výtok paliva a odpor kladený an odstředivé čerpadlo na hřídelce motorku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.