Nejste přihlášen/a.
četl jsem tento článek
Jsem v podobné situaci - vozidlo je moje.
Vozidlo je poškozené a pojišťovna to určila jako totálku protože by se musela měnit celá jedna strana ( obě dveře a oba blatníky ).
Pojištovna mi vyplatila 1/3 ceny vozu na účet a já se rozhodl, že ho prodám místo abych ho nechal opravovat.
Totalcar mi napsal po vyplnění žádosti o zaslání kontaktu na výherce aukce:
Vozidlo bylo vydraženo obchodníkem ze zahraničí, bude komunikace ohledně předání vozidla probíhat přes náš klientský servis.
Ve stanovený termín se s obchodníkem sejdete u vozidla.
Následně Vám vozidlo zaplatí. Platba probíhá v hotovosti při předání vozidla protože vysoutěžená cena nepřesahuje 270 000 Kč
Po zaplacení vozidla ho obchodník naloží na odtahový vůz a společně zajedete na nejbližší STK kde provedete evidenční kontrolu.
Po absolvování Evidenční kontroly si z vozidla odeberete registrační značky a obchodník může odjet
Následně (do 10ti dnů) provedete na registru vozidel Vývoz vozidla.
Nakonec obchodníkovi zašlete poštou technický průkaz a ORV včetně vývozních značek (pokud budou přiděleny), poštovné platí majitel.
V případě, že požadujete kupní smlouvu, lze vycházet ze vzorů dostupných na internetu.
K tomu mám tyto otázky.
Na začátku roku byla u vozidla provedena evidenční kontrola, ale protokol jsem tak "šikovně"založil, že ho nemohu najít.
Musí se provést znova?
Mám si na něco dát pozor - nikdy jsem tuto činnost ještě neprováděl.
Cizinec nikam nemusí , protože exportní značky kupuje registrovaný vlastník
protokol z EK se fyzicky nepředkládá, protože je v el. systému, ze kterého se načítá přímo do záznamu vozidla
do žádosti o výdej exportních značek se uvádí iniciály cizince, tedy osoby, která bude exoportní značky po dobu jejich platnosti užívat...
to je ěbžná praxe že s emísto ekolikvdace auto "vyváží", pokud s eorpava vypatí opraví se a vyveze někam do POlska, odkud se po čase může vrátit zpět, pokud se oprava nevyplatí, rozebere se na díly a ty se rozprodají nebo použijí k opravám
pro majitele - s kopií TP kde bude zaznamenán export je nutné dojít na pojištovnu a zrušit povinné ručení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.