Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej autovraku přes Totalcar.cz

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

četl jsem tento článek

poradte.cz/...

Jsem v podobné situaci - vozidlo je moje.

Vozidlo je poškozené a pojišťovna to určila jako totálku protože by se musela měnit celá jedna strana ( obě dveře a oba blatníky ).

Pojištovna mi vyplatila 1/3 ceny vozu na účet a já se rozhodl, že ho prodám místo abych ho nechal opravovat.

Totalcar mi napsal po vyplnění žádosti o zaslání kontaktu na výherce aukce:

Vozidlo bylo vydraženo obchodníkem ze zahraničí, bude komunikace ohledně předání vozidla probíhat přes náš klientský servis.

Ve stanovený termín se s obchodníkem sejdete u vozidla.

Následně Vám vozidlo zaplatí. Platba probíhá v hotovosti při předání vozidla protože vysoutěžená cena nepřesahuje 270 000 Kč

Po zaplacení vozidla ho obchodník naloží na odtahový vůz a společně zajedete na nejbližší STK kde provedete evidenční kontrolu.

Po absolvování Evidenční kontroly si z vozidla odeberete registrační značky a obchodník může odjet

Následně (do 10ti dnů) provedete na registru vozidel Vývoz vozidla.

Nakonec obchodníkovi zašlete poštou technický průkaz a ORV včetně vývozních značek (pokud budou přiděleny), poštovné platí majitel.

V případě, že požadujete kupní smlouvu, lze vycházet ze vzorů dostupných na internetu.

K tomu mám tyto otázky.

Na začátku roku byla u vozidla provedena evidenční kontrola, ale protokol jsem tak "šikovně"založil, že ho nemohu najít.

Musí se provést znova?

Mám si na něco dát pozor - nikdy jsem tuto činnost ještě neprováděl.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

2x

Cizinec nikam nemusí , protože exportní značky kupuje registrovaný vlastník

protokol z EK se fyzicky nepředkládá, protože je v el. systému, ze kterého se načítá přímo do záznamu vozidla

do žádosti o výdej exportních značek se uvádí iniciály cizince, tedy osoby, která bude exoportní značky po dobu jejich platnosti užívat...

to je ěbžná praxe že s emísto ekolikvdace auto "vyváží", pokud s eorpava vypatí opraví se a vyveze někam do POlska, odkud se po čase může vrátit zpět, pokud se oprava nevyplatí, rozebere se na díly a ty se rozprodají nebo použijí k opravám

pro majitele - s kopií TP kde bude zaznamenán export je nutné dojít na pojištovnu a zrušit povinné ručení

hodnocení

Je to tak - toto stejné mi řekli na registru vozidel

kmet
hodnocení

0x

"Mám si na něco dát pozor"? Tak určitě, čouhá z toho oj eb s nedohledatelným cizincem.

hodnocení

Pokud mu nedám "papíry" a značky, tak z toho oj eb s nedohledatelným cizincem nemůže být.

jirib
hodnocení

0x
Cizinec musí na úrad s pasem...stačí i povolení k pobytu,pokuď ho má...
Hlavně prachy na ruku.
Pokuď evidenčku nenajdete,je możnost zastavit se na příslušném STK a zeptat se,zda vám ho znovu nevystaví...samozřejmě za poplatek.Cizinec si zaplatí vývoz a vystavení nových značek.
asd1

Úřad (odbor dopravy) má k evidenčce přístup elektronicky, papírovou shánět vůbec nemusí... Platí rok, takže novou evidenčku taky nemusí dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]