Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění sání

Od: bln odpovědí: 9 změna:
Zdravim, u benzinu 1.4 16v mi někde přisává vzduch za škrtící klapkou, těsnění pod klapkou a pod sáním na hlavě motoru je plechové, předpokládám že bude přisávat tam, mužů těsnění z obou stran přimáznout přiměřeně silikonem na motory? Neuškodím tim nečemu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevymýšlel bych píp se silikonem když tam nepatří! Kup normálně těsnění /je to pravděpodobně "papír" (nevím přesný název!) /řeba od Elring nebo (v tomto mám nejraději) od Victor Reinz.Tedy že tam skutečně těsnění patří, pkd to není utěsněno jinak!

U plastového sání je silikonový O kroužek. Takový hranatý s břitem.

U hliníkového takové papírové co má uvnitř kus plechu.

JJ proto jsem psal -"pokud není utěsněno jinak" . silikonové kroužky kruhové přímo součást dílu nikoliv samostatně na sacím potrubí, na HDY pak "papírové" (klingerit?) bez kovu . Ono je to asi motor od motoru

Hlavně bych nikde nedával silikon, jak sám píšeš. U přesně opracovaných ploch se vytlačí úplně všechen ven. Příkladem jsou Mercedes motory.

bln
hodnocení

No saní je hliníkové, jak pod sanim tak pod skrtici klapkou mam teď těsnění plechové, takže to neni original?

Je u VW, ale taky je na jedno použití. Na plechu je rantl, který se slisuje montáží.

007cz
hodnocení

3x
Mazat těsnění silikonem je fenomén všech kutilů, většinou nadělají více škody než užitku.

asd1
hodnocení

0x
Obecně neuskodis..

bery*
hodnocení

0x
Pokud silikon, tak skutečně jenom tenoučkej film a hlavně pomalu s dotahovanim - napřed jen lehce na dotek a teprve po vytvrzení normálně utahnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]